ULAŞIM dersi için Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile Eskişehir'e gelen Gazi Üniversitesi öğrencileri, Ankara'ya dönüş biletlerinin açığa alınması nedeniyle belirlenen saatteki YHT'ye binemedi. Öğrenciler 1 saat 45 dakika gecikmeyle Ankara'ya ayakta yolculuk yaparak dönmek zorunda kaldı.
Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nde okuyan 74 öğrenci, öğretim üyesi Prof.Dr. Hülagü Kaplan ile birlikte bu sabah Ankara'dan YHT ile Eskişehir'e geldi. Eskişehir'e gidiş dönüş bileti aldıklarını ifade eden öğrenciler Ankara'ya dönecekleri saat 20.00'deki YHT'ine alınmadıklarını belirtti. Öğrenciler, Gar Müdürlüğü yetkililerinin kendilerine gruplarındaki bazı kişilerin biletlerini iptal etmesinden dolayı tüm biletlerin açığa alındığını, bu nedenle saat 20.00'de Ankara'ya hareket eden YHT'ye binemeyeceklerini bildirdiklerini belirterek şöyle konuştular:
"Ankara'dan Eskişehir'e gidiş dönüş bileti almıştık. Dönüş için gara geldiğimizde grup olarak açığa alındığımızı söylendi. Oysa biletler ismimize yazılıydı. ‘Biletleriniz açığa alındı’ diye bizi dönüşümüz olan saat 20.00 trenine almadılar. Tren gözümüzün önünde Ankara'ya gitti. Giden tren de vagonlar boştu. Bize saat 21.45 treni ile ayakta gitmeyi kabul etmemiz halinde Ankara'ya göndereceğini söylediler. Biz de kabul etmek zorunda kalıyoruz."
Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hülagü Kaplan da gazetecilere, ulaşım planlaması dersi için Eskişehir'e geldiklerini söyledi. Yüksek Hızlı Tren'i göstermek, öğretmek, hem de buradaki tramvay ve su yüzeyi sistemlerini göstermek ve öğretmek üzere Eskişehir'de bulunduklarını belirten Prof. Dr. Kaplan, “Ben ve 74 öğrencim ulaşım dersi teknik gezisindeyiz. Göz göre göre buradaki yönetimin işini tam olarak yapmaması sonucu elimizde yer numaraları ve isimlerimiz yazılı biletler olmasına rağmen Yüksek Hızlı Tren'e binemedik" dedi.
Eskişehir Gar Müdürlüğü yetkilileri, öğrencilerin grup bileti aldıklarını, bu gruptan bazılarının biletlerini iptal ettirdikleri için tüm biletlerin açığa alındığını, öğrencileri bir sonraki trenle Ankara'ya gönderdiklerini söylediler
FOTOĞRAF