Üsküdar Belediyesi tarafından 15 Haziran-15 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen yaz okulları, öğrencilerden yoğun ilgi görüyor.
Üsküdar Belediyesi’nin çocuk ve gençlere yönelik gerçekleştirdiği yaz okulları yoğun ilgi görüyor. Üsküdar Gençlik ve Eğitim Merkezleri (ÜSGEM) bünyesinde eğitim gören yaklaşık 7 bin genç, kayıt oldukları yaz okullarında eğlenerek öğrenmenin tadını çıkartacak. 15 Haziran-15 Ağustos tarihleri arasında devam edecek olan programda etkinlikler iç ve dış olmak üzere iki aşamadan oluşuyor. Bilgi Evleri ve Çocuk Akademileri bünyesinde gerçekleştirilen iç etkinliklerde öğrenciler, kitap okuma saatleri, sinema saati, bilişim dersleri, iletişim ve yaşam becerileri dersleri, sanat atölyesi, değerler eğitimi, eğlenceli spor ve oyun saatleri etkinlikleriyle sosyal ve fiziksel yönlerini geliştirirken; akıl oyunları, hafıza atölyesi, bulmaca saatleri, geleneksel çocuk oyunları, maharetli eller saati, astronomi eğitimi, robotik eğitimleri, drama, satranç ve mangala saati gibi etkinliklerle de yeteneklerini geliştirme imkanı elde ediyorlar. Dış etkinlikler bünyesinde gerçekleştirilecek olan yüzme, at biniciliği, spor turnuvaları, yarışmalar, bisiklet turları gibi eğlenceli aktivitelerle yazın tadını çıkartacak olan çocuklar, kültür gezileri ile yaşadıkları ilçeyi ve şehri yakından tanıma fırsatı bulacaklar.
MATEMATİĞİN YANINDA OSMANLICA
Kütüphane Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren ÜSGEM’e bağlı Üsküdar Gençlik Akademisi öğrencisi 60 öğrenci, Üsküdar Belediyesi’nin yaz okullarında matematiğin yanında Osmanlıca eğitimi alma olanağına kavuşurken, diğer yandan Türkçe, hadis, siyer, adabı muaşeret dersleri de alabiliyor. Gençlere yönelik olarak ayrıca kitap okumaları, şahsiyet sunumları, film izlemeleri ve tahlilleri ile kültürel geziler de tertipleniyor. Bu okullarla öğrencilerin yaz tatilini verimli geçirmelerinin yanı sıra gezi, spor aktiviteleri, sinema, tiyatro faaliyetleri gibi sosyal etkinlikler ile eğlenerek öğretmek hedefleniyor.
Her yaz öğrencilere yeni arkadaşlıklar edinme, özgüvenlerini geliştirme ve sosyal gelişimlerine olumlu katkıda bulunma gibi güzellikleri katan “Üsküdar Belediyesi Yaz Okulu” bu yaz da Üsküdarlı çocukların vazgeçilmezi olmayı hedefliyor.