Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Batman İl Müdürü Evren Arıkan, 5 yılda 790 yeni girişimciyi kayıt altına aldıklarını belirterek, kentte girişimcilere 16 milyon TL destek verdiklerini kaydetti. Arıkan, destekledikleri işletmelerin açılış kurdelelerini girişimcilere şans getirmesi için sakladığını söyledi.

KOSGEB Batman İl Müdürü Evren Arıkan, kentte girişimcilere yönelik desteklerine ilişkin İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Batman’da 5 yılda 550’si erkek, 240’ı kadın 790 yeni girişimciyi kayıt altına aldıklarını anlatan Arıkan, bunlara 16 milyon TL destek verdiklerini ifade etti. KOSGEB Batman Müdürlüğü’nün 2012 yılında fiilen faaliyete başladığını belirten Arıkan, “Son 5 yıl içerisinde ilimizde faaliyet gösteren ve bize başvuran tüm KOBİ’lere de 50 milyon TL’ye yakın faizsiz kredi desteği kullandırdık. Bu, esnafımızın mevcut sıkıntılarını, nakit sıkıntısını, alacak sıkıntısını giderme anlamında KOSGEB başkanlığının sunmuş olduğu bir destek programıdır. Bu işletmeler ülkenin can suyu niteliğinde olup, lokomotifi konumdadır” dedi.

2017 yılının ilk 6 ayında ise 120’ye yakın girişimciyi Batman’a kazandırdıklarını vurgulayan Arıkan, “Hedefimiz 2012’den bu yana beş senelik sürede yaklaşık 800 olan rakamı bine ulaştırmaktır. Yıl sonuna kadar bu hedefe ulaşacağımızı düşünüyoruz. Yapmış olduğumuz açılışlarda amacımız hem girişimcilerimizi tanıtmak hem de yeni işini kuracak girişimci adaylarını bu anlamda destekleyip, teşvik etmek ve de KOSGEB’in desteklerini il ve ülke bazında tanıtımını sağlamaktır” diye konuştu.

Kurdeleleri saklıyor

Açılışlarını yaptıkları işletmelerin kurdelelerini sakladığını da anlatan Arıkan açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Katılmış olduğum açılışlarda girişimcilerimizin kurdele açılışı varsa, mutlaka kurdelelerin bir kısmını saklıyorum. Bu bende alışkanlık edinmiş olduğum bir durum haline geldi. Onlara hem şans getirmesi hem de geçmişe baktığımızda girişimcilerimizi bu mana da desteklemek için katkı sunduğumuzu düşünüyoruz. KOSGEB’in desteklerini 2023 vizyonuna kadar hedeflediğimiz katkıyı sunmayı planlıyoruz".