Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Birinci Dünya savaşı sonrası doğuda yetim çocukları toplayan Kazım Karabekir paşa onlara üniforma giydirerek çeşitli mesleklerde yetiştirdi. Toplanan 4 bin yetim çocukların içinde Ermeni olanlarının olduğu ve bunların Türk ordusunda subay olduklarını, 15 Temmuz günü darbe girişimi yapan FETÖ terör örgütü üyesi komutanların bu yetim Ermeni çocuklar veya onların çocukları olabileceğini iddia etti.

27 Mayıs 1960 darbecilerinden Hava Kurmay Albay Haydar Tuçkanat’ın bu yetim Ermeni çocuklardan biri olduğunu belirten Asimder Genel Başkanı Gülbey, “27 Mayıs darbecilerinden Tuçkanat ile ilgili Kadir Mısıroğlu’un bahsettiği hatıratında, Alparslan Türkeş ile yaptığı görüşmede Türkeş ‘Milli Birlik Komitesi’nde beraber olduğumuz Haydar Tuçkanat kim biliyormusun. Kazım Karabekir şüphesiz iyi niyetli olarak, birçok Ermeni yetimini askeri mekteplerde okutmuştur. O günkü şartlara bakarak bunlar ortalıkta kalırsa bize düşman yetişirler. Yeniçeriler gibi bunları bünyemize kazandırabiliriz diye düşünmüş olmalıdır. Sonradan vaki olan sebeplerle böyle bir durum gerçekleşmemiştir. Haydar Tuçkanat o yetimlerinden biridir’ demiştir. İşte buda gösteriyor ki Türk ordusu içerisinde ailelerinin Türkler ve Müslümanlar tarafından öldürüldüğüne inan bu millete beklide içinde kin besleyen kripto Ermeni subayların olabileceği şüphelerimiz bulunmaktadır” dedi.

Osmanlı döneminde Milleti Sadık-a denilen Ermeniler faşist Taşnak ve Hınçak zihniyetinin oyununa gelen Ermeni çeteleri nasıl Müslüman halkı katlettiler ise acaba, bugünde 15 Temmuz da aynı kaderi bu kripto Ermeni subaylardan yaşadık diyen Gülbey, “15 Temmuz darbe girişiminde bulunan FETÖ terör örgütü üyesi tutuklu subayların soy ağaçları incelenmelidir. Tarihte şerefli Türk ordusu mensubu bir subay hem almış olduğu aile kültüründen hem de dini inancı gereği mensup olduğu millete kurşun sıkıp bomba atmaz. Bu yetim çocuklar ordu içerisinde halen görevde bulunanı varsa ve tespit edilemiyorsa ordumuzun PKK terör örgütüne karşı vermiş olduğu mücadeleyi de sekteye uğratıp devletimize ihanet edebilirler. Çünkü Birinci Dünya savaşında ailesinin ölümünden Müslüman Türk milletini sorumlu tutmaktadır. Bu kin ve nefret bu kripto subaylara her türlü ihaneti yaptırtabilir. Devletimizin yetkili kurumlarınca bu gibi subayların soyları incelenip tespit edilerek gerekli tedbirlerin alınmasını Asimder Genel merkezi olarak istemekteyiz. Cumhurbaşkanlık ve Başbakanlık makamlarına bu konunun araştırılması için resmi başvurumuzu yaptık” şeklinde konuştu.