Menbic'te ortaya çıkan tablo ve Rakka operasyonu için hazırlıklar sürerken, sahada bulunan üç önemli güç olan Türkiye, ABD ve Rusya'nın Genelkurmayları başkanları heyetleri ile birlikte dün Antalya'da buluştu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Francis Dunford ve Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valery Vasilyeviç Gerasimov, dün Antalya'da düzenlenen üçlü toplantıda bir araya geldi. Akar, iki küresel gücün ordularının başında bulunan konuklarını, Regnum Carya Oteli'nde ağırladı. Otel, geçen yıl G20 zirvesi'nde dünya liderlerini misafir etmişti.

Akar, dün akşam toplantının ardından konuklarına bir kokteyl verdi. Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Gerasimov, üçlü toplantının ardından Antalya'dan ayrıldı. ABD Genelkurmay Başkanı Dunford ise Antalya'da kaldı. Akar ile Dunford, bu Sabah kahvaltının ardından bir araya geldi. Toplantıda genelkurmay başkanlarınının yanı sıra iki taraftan da üç subay yer aldı. ABD'li subaylardan birinin kadın olması dikkat çekti. Toplantının gündemi, Genelkurmay'ın internet sitesinde yer verdiği fotoğraflardan birine yansıdı. Toplantı masasının üzerindeki dosyada, "Rakka Harekatı Türkiye - ABD Müşterek Planlama Çalışması" yazısı dikkat çekti. Çalışmanın üzerinde 20 - 25 Şubat tarihi yer aldı. Dunford'un, önündeki kağıda not almış olduğu görüldü.

PLAN İNCİRLİK GÖRÜŞMESİNDEN SONRA HAZIRLANDI

Akar ile Dunford, 17 Aralık'ta İncirlik'te bir araya gelmişlerdi. Bu görüşmede, Türkiye Rakka Harekatı ile seçenekleri içeren planlarını ABD tarafına iletmişti. bugünkü görüşmede değerlendirilen planın İncirlik'teki görüşmenin ardından hazırlanmış olması dikkat çekici. Rakka Harekatı'nda Türkiye ile ABD arasındaki en önemli sorunu, PYD'nin bu operasyonda yer alıp almaması konusu oluşturuyor.

Kaynak:Milliyet