Mardin, 49’uncusu düzenlenen ITB Berlin Fuarı’na 2. kez katılacak.
Mardin’in yurt içi ve yurt dışı tanıtım faaliyetleri kapsamında dünyanın en büyük turizm fuarı olarak bilinen ve bu yıl 49’uncusu düzenlenen ITB Berlin (Internationale Tourismus-Börse Berlin) Fuarı’na Mardin 2. kez katılacak. Fuara oteller, seyahat acenteleri, tur operatörleri, havayolu firmaları, araba kiralama firmaları, turizm dernekleri, sistem sağlayıcılar, devlet kurumlarını temsil eden örgütler ve benzeri türden turizm kuruluşları katılıyor. Fuarda katılımcıların ve ziyaretçilerin aradıkları bilgiye kolay ulaşmasını sağlamak ve etkileşimi kolaylaştırmak için konularına göre, rezervasyon dünyası, iş ve seyahat günleri, kültür turizmi, ekonomik konaklama, e-ticaret dünyası, mobil seyahat hizmetleri, eğitim ve iş edinme, seyahat teknolojisi, eğilimler & olaylar, sağlık ve gençlik seyahatinden oluşan sergi bölümleri hazırlanıyor.
Her yıl yaklaşık 100 ülkeden 30 bin basın görevlisi tarafından izlenen ITB Berlin Fuarı’nda turizm alanındaki gelişmeler, hizmetler ve teknolojiler hakkında bilgi aktarımı sağlanıyor. 4-8 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenecek fuarla birlikte Mardin’in son yıllarda turizm alanında gösterdiği gelişmelere ilave olarak turizmde sürdürülebilirliği sağlamak açısından önem arz eden tanıtım faaliyetlerinin yurtdışı etkinlik zincirine yeni bir halka eklenmiş olacak.
Fuarda Mardin’in tanıtımı için İngilizce, Almanca ve Japonca hazırlanmış olan medreseler, kiliseler ve Mardin çarşılarının yer aldığı broşürler, telkari, DVD, sabun, geleneksel badem şekeri, gezi rotasını içeren turizm haritası gibi ürünler ziyaretçilere hediye edilecek.