KASTAMONU (AA) - Kastamonu Genç Girişimciler Derneği (KASGEG) Genel Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu, "Kastamonu İçin Bir Hayalim Var Projesi"ne ilişkin,  "Sonuç analizlerini yaptık. bin 806 hayal içerisinde yüzde 27,3'lük oranla turizm konusu birinci seçildi" dedi.

Küçükşabanoğlu, bir turizm işletmesinde düzenlediği basın toplantısında, derneğin 2 yıl önce kurulduğunu anımsatarak, Kastamonu'nun tanıtımı, gelişimi ve kalkınması adına birçok proje gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bunlardan en önemlilerinden bir tanesinin "Kastamonu İçin Bir Hayalim Var Projesi" olduğunu ifade eden Küçükşabanoğlu, şöyle konuştu:

"Bu proje, Kastamonu için üzerine düşülen, hayal edilen tüm fikirlerin bir arada toplanması amacıyla KASGEG tarafından hazırlanmıştır. 16 Mart-16 Haziran 2015 tarihlerinde toplanan hayaller, değerli hocamız Kırıkkale Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sıtkı Yıldız tarafından analizleri gerçekleştirilmiş ve rapor haline getirilmiştir. Sonuç analizlerini yaptık. bin 806 hayal içerisinde yüzde 27,3'lük oranla turizm konusu birinci seçildi."

Analizin kitapçık haline getirildiğini aktaran Küçükşabanoğlu, kitapçığı yetkililere ve ilgililere dağıtacaklarını sözlerine ekledi.