Adıyaman Şehit Cem Özgül İlköğretim Okulu Anasınıfı C ve D şubeleri sınıf öğretmenleri Mürüvet Çitil, Şengül Maçin ve stajyer ablaları ile Adıyaman müzesini gezdi.

Anasınıfı öğretmenlerinin yapmış olduğu bu etkinlik, eğitimin sadece sınıf içinde olmadığının en güzel örnekleri olduğunu söyledi. Minik öğrenciler, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi sorumlusu Savaş Ekşili ve gönüllüleri ile birlikte Adıyaman tarihine keyifli bir yolculuk yaparak eserler hakkında arkeologlardan bilgiler aldı.

TEGV- Ateşböceği Sorumlusu Savaş Ekşili yaptığı açıklamada, “Müzeler; sanat, kültür, bilim ve teknikle ilgili yapıtların ve doğal nesnelerin yararlanılması için korunduğu ve sergilendiği mekânlardır. Yaşam boyu eğitim sürecinde çok yönlü öğrenme ve yaşam alanları olarak müzelerin çok önemli bir yere sahiptir. Müzelerin, içinde bulundurdukları somut nesneler, tarihi ve kültürel varlıkları ile geleneksel sınıf ortamları dışında alternatif bir öğrenme ortamı sunarak yapılandırmacı yaklaşımın uygulanmasına uygun bir zemin hazırlamaktadır” dedi.