Mersin merkez Yenişehir Kaymakamı Mustafa Özarslan, Sizin İçin Geldik Projesi kapsamında sokak sokak gezerek 6 bin 300 vatandaşı hırsızlık, kapkaç ve dolandırıcılık konusunda bilgilendiren İlçe Emniyet Müdürlüğü personelini başarı belgesi ile ödüllendirdi.

Yenişehir Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü, polis-halk ilişkilerini güçlendirerek suç ve suçluların yakalanması amacıyla Sizin İçin Geldik Projesi (SİGEP) hazırlandı. Yenişehir polisi, bu yılın Ocak ayında başlayan ve 10 ay süren proje kapsamında, ilçe sorumluluk alanında bulunan 23 mahallede 6 bin 300 vatandaşa ulaşarak hırsızlık, kapkaç ve dolandırıcılık suçları hakkında bilgilendirme yaptı.

SİGEP sayesinde vatandaşların olayları zamanında bildirmesi, suç ve suçlu ile mücadele açısından öneminin benimsetilerek vatandaşlarımızın polisle işbirliği içerinde olması sağlandığı belirtilen açıklamada, vatandaşların suçları ihbarının arttığı ve artan paylaşımlar sayesinde suçluların yakalanmasında da artış olduğu ifade edildi.

Yenişehir Kaymakamı Mustafa Özarslan, projeyi başarıyla uygulayan polis memurlarını ödüllendirerek, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akpınar, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Hacı Ahmet Önel, Emniyet Amiri Cenker Uygur, Başkomiser Ali Nazif Nalbantoğlu, Asayiş Büro Amiri Serkan Öztürk, Komiser Yardımcısı Adem Kaşıkara, polis memurları Fethi Öcüm, Hüseyin Barış Yuvarlakbaş ve Oktay Aksüt’e başarı belgesi verdi. Özarslan, “İlçemizde polis-halk ilişkilerini geliştirerek, suç ve suçlu ile mücadelede etkili olmak ve buna paralel olarak pozitif sonuçlar almak adına yapmış oldukları çalışmalardan dolayı başta İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akpınar olmak üzere, bu projede emeği geçen herkesi tebrik eder, başarılar dilerim” dedi.