Atakum Belediyesi'nde şirket hesaplarının incelenmesi sırasında 46 günde 37 ton 500 kilo et tüketildiğinin görülmesi uzmanları şaşkına çevirdi. Hazırlanan raporda, "sözkonusu tüketimin iktisadi ve teknik icaplara uygun düşmediği" belirtildi.

BİR ŞOK DAHA 
Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci'nin göreve başlamasının ardından yapılan incelemelerde ilginç gelişmelere bir yenisi daha eklendi. Üç tesisin sözleşmesiz olarak belediye kasasına tek kuruş girmeden işletmeye verilmesi karşısında, tesisleri belediyeye kazandırmak için mühürlemek zorunda kalan Deveci, yeni bir şok daha yaşadı.

1.6 MİLYONLUK  FATURA 
Belediyeye ait şirketin hesaplarının incelenmesi sırasında ortaya çıkan fatura herkesi şaşırttı. Şirket, 2 Şubat- 26 Nisan tarihleri arasında bir firmadan 37 ton 500 kilo "Lop et" alımı gerçekleştirdi. Et alımı karşılığında firma 1 milyon 628 bin lira fatura kesti.

ŞAŞIRTAN RAPOR  
Yapılan inceleme sonrasında çıkan raporda, şu görüşlere yer verildi: "Söz konusu firmadan yapılan alışlara ilişkin nakliye bakımından nakliye faturası veya taşıma irsaliyesi bulunmadığı, şirketin söz konusu iktarlardaki eti depolayabilecek soğuk hava deposunun bulunmadığı, 08. 04.2019 tarihinde yapılan fiili stok sayımında şirket stoklarında hiç et bulunmadığı tespit edilmiş olup 2 ay gibi kısa bir sürede 37,5 ton etin tüketilmesinin iktisadi ve teknik icaplara uygun düşmediği, şirketin söz konusu et alımlarının olduğu 01.01.2019-31.03.2019 dönemini kapsayan 3 aylık sürede tüm yemek, gıda ve benzeri satış hasılatları toplamının 1.064.197,68 TL olmasına karşın 1.628.625 TL tutarındaki etin tamamnının tüketilmiş olunmasının iktisadi ve teknik icaplara uygun düşmediği tespit edilmiştir."