Samsun Medya Grubu'na bağlı Samsun Canlı Haber TV ekipleri mikrofonlarını vatandaşlara uzatarak, "Samsun'da trafik sorunu sizce nasıl çözülür?" sorusunu yönellti. 

İşte alınan yanıtlar: 

YENİ BİR SAMSUN
Mehmet ALTUNTAŞ: Samsun’da trafik gerçekten büyük bir sorun. Bunun için yeni bir Samsun inşa edilmesi gerekiyor. Şehirde var olan yolların yıkılıp yeniden inşa edilmesiyle bu sorunun ortadan kalkacağını düşünüyorum.

MAGANDALAR GİTSİN
Güzide KAYA: Trafik magadalarından kurtulmak sorunu büyük oranda çözecektir. Ayrıca trafik kurallarına uyan ve araç kullanmayı bilen kişilerin trafiğe çıkması gerekiyor. 

TİCARETHANEYE DÖNDÜ
Halil TOPAÇ: Ana arterler rahat bırakılmalı. Çünkü ticarethaneye döndü. Park ücreti alındığı için yollardaki araçlar hareket edemez hale geldi. Ayrıca yol kenarlarına ve kaldırımlara kafelerin açılması trafiği büyük ölçüde rahatlatacaktır.

OTOPARK YAPILSIN
Musa YILDIZ: Samsun'da otopark alanları oldukça yetersiz. Yeni alanların açılması gerekiyor. Hatta bazı alanların genişletilmesi ve yeni yolların yapılması lazım.

SORUN BÜYÜK 
Veysel DEMİR: Samsun'da büyük trafik sorunu var. Öncelikle otopark alanlarının ve üst geçitlerin artırılması gerekiyor. Ayrıca şehirde trafik ışık sayısı çok fazla. Bu konuda bir düzenlemeye gidilebilir.

ZORUNLU OLSUN
Adnan GÜNDOĞDU: Samsun'da yeni yapılacak binalara otopark alanının yaptırmak zorunlu hale geitrilmeli. Ayrıca kentsel dönüşüm için ayrılan yerlerde toplu otopark sistemine geçilirse sorun kendiliğinden çözülür.

CEZA KESİLMELİ 
Ali TUNCER: Şehirde birçok yanlış park edilmiş araç görüyorum. Bu araç sürücülerine ceza kesilmeli. Çünkü hem görüntü kirliliğine neden oluyor hem de kazalara yol açabiliyor. 

IŞIK SAYISI AZALSIN
Yasin ERBEY: Eğitimsiz ve ehliyetsiz şoförler trafikte fazlasıyla var. Bu kişiler bilinçlenmeli. Ayrıca çok fazla trafik ışığı var. Bunların bazıları gereksiz yerlerde bulunuyor. Bunlara bir düzenleneme getirilmeli ve sayıları azaltılmalı. 

SORUN OTOPARK     
Bilal KUVVET: Trafiğin en büyük sorunu otopark. Bunun için katlı otopark yapılmalı ve yayalar araçlardan bağımsız bir şekilde koordine olup trafiğin aksamını bozmadan hareket etmeli.  Bu şekilde ilerlenirse problemin kalkacağını düşünüyorum.  

ZOR GÖRÜYORUM
Mehmet UYAR: Samsun'daki trafik sorunu çözülmez. Çünkü yer yok. Yapılmış olan çevre yolu ihtiyacı karşılamıyor. Bu nedenle sorunlar devam edecektir.

Ebru ÖZTÜRK, Ekrem ASLAN