Facebook bir döneme damga vuran eski özelliğini geri getiriyor. Yıllar önce herkes kullanıyordu 1
Facebook’un ortaya çıktığı yıllarda bir özellik herkesin dilindeydi. Türkçeye ‘Dürtme’ olarak geçen özellik o yıllarda 20’li yaşlarında olan neslin özellikle hoşlandığı kişilere kendilerini gösterme biçimiydi.

Facebook, ‘Dürtme özelliğini 15 sene önce sessiz sedasız bir şekilde ortadan kaldırdı. Ancak bu özelliğin yeniden dönüşü gündeme geldi.

Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak?

15 yıl önce Facebook "poke" özelliğini sessizce ortadan kaldırdı fakat bu kararını yeniden gözden geçiriyor. Yakında insanları "poke"leyebildiğimiz günlere geri dönebiliriz.

Chip dergisinin haberine göre, bir arkadaşınıza, hatta yabancı birine bir "dürtü" (poke) göndererek onun dikkatini çekip etkileşim kurmanız üzerine kurulu bu konsept ilk birkaç sene çok sevildiyse de, dürtülmekten hoşlanmayanların da şikayetleriyle olsa gerek Facebook bu eğlenceyi önce sınırlandırdı.

Sonra kolay bulunmayacak şekilde Facebook'un derinliklerine gömdü ve fiilen ortadan kaldırdı. Aslında onu hiç yok etmedi ama kullanılmaması için elinden geleni yaptı.

"Pokelemek" kelimesi veya "Poke" kavramı 15-20 yaşındaki bireylere bugün pek bir anlam ifade etmiyor olabilir ama sosyal medya teriminin icat edildiği 20 yıl önce, Facebook'un ilk günlerinde Zuckerberg'ün bütün dünyayı cezbeden fikirlerinden biri, insanların Facebook üzerinden birbirlerini "dürtmesiydi."

Ancak şimdi yeni ismiyle Meta, poke'leri geri getirmeye hazırlanıyor. Muhtemelen Meta'nın tamamen ileri yaştaki kullanıcıların eline geçmesinin sonucu olarak, gençleri nasıl geri kazanırız sorusuna cevaben buldukları çözüm bu olabilir.

Meta bu yılın başlarında dürtmeleri daha görünür kılmak ve insanların bu özelliği gerçekten kullanmasını sağlamak için tasarım değişiklikleri yaptı. Kullanıcı arayüzü değişikliklerinden biri, mevcut arkadaşları ararken Poke düğmesinin görüntülenmesiydi.

yeniçağ

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.