EYT SON DAKİKA

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketi nedeniyle çalışmalarına bir süre ara veren TBMM de EYT düzenlemesinin çalışmaları sona gelmesine rağmen deprem nedeniyle EYT düzenlemesi tamamlanamamıştı. Meclis Önümüzdeki hafta içerisinde TBMM Genel Kurulu'nun çalışmalar yeniden başlayacak. EYT düzenlemesininönümüzdeki hafta meclis genel kuruluna gelerek yasalaşması bekleniyor. Meclis, 28 Şubat'ta çalışmaya başlayacak.

para (8)

EYT'LİLER İLK MAAŞLARINI NE ZAMAN ALACAK?

EYT'nin 2023 yılının Şubat ayı içinde yasalaştırılması ve vatandaşların ilk maaşlarını mart ayında alması planlanıyordu. Fakat, Kahramanmaraş'taki deprem felaketi sonrası meclis çalışmalarına ara vermişti. Meclis çalışmalarına 28 Şubat günü yeniden başlayacak EYT düzenlemesinin Mart ayında yasalaşması beklenirken Etlilerin ilk maaşlarını ise Nisan ayında almaları bekleniliyor.

para-35

EYT KİMLERİ KAPSIYOR?

8 Eylül 1999 öncesi işe girişi olanlardan kadınlar için 5 bin prim günü ve 20 yıl sigortalılık süresi, erkekler için 5 bin prim günü ve 25 yıl sigortalılık süresi gerekiyor. Prim ve sigortalılık süresi şartlarını karşılayanlar yaşa bakılmadan emeklilik hakkı kazanacak.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.