EV SAHİPLERİNE DASK VE KONUT SİGORTASI UYARISI!

Türkiye'yi sarsan deprem felaketinin ardından DASK ve konut sigortası detayları merak ediliyor. Depremde evi hasar görenler, zararın bir kısmını DASK'tan tahsil edebiliyor. Eğer özel şirketlere konut sigortası yaptırmışlarsa kalan zararı da oradan tazmin edebiliyor. Uzmanlar iki sigorta türü arasındaki farkları hakkında bilgi verirken, poliçe ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.

dask

POLİÇEDEKİ ENFLASYON DETAYINA DİKKAT!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nda (DASK), Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bugüne kadar 4 milyar 520 milyon TL hasar ödemesi gerçekleştirdi. Açıklamada, sigortalıların yaralarını sarma süreçlerine destek olmak için tüm gücüyle çalışmaya ve ödemelerini hızla gerçekleştirmeye devam ettiği bildirildi. Süreç devam ederken, beklenen Marmara depremi de gündeme geldi. Bu süreç ise en çok DASK’ın hangi durumlarda geçerli olup, olmayacağı ile konut sigortası ve DASK arasındaki farklar merak konusu oldu.

Konuyla ilgili gazetevatan.com’a açıklamalarda bulunan Avukat Selen Karataş, DASK'ın deprem ve depremden kaynaklanan yangın, infilak, yer kayması ve tsunami risklerine karşı depremin sebep olduğu maddi zararı sigorta bedeline kadar devlet güvencesiyle teminat altına alan yaptırılması zorunlu olan bir sigorta türü olduğunu söyledi.

Adsiz-tasarim-14

"KONUT SİGORTASI VE DASK KARIŞTIRILIYOR"

Vatandaşların DASK ile konut sigortasını karıştırdığını ifade eden Karataş, “Konut sigortası, konut ve konut içindeki eşyaları; su baskını, hırsızlık, sel, yangın ve deprem gibi birçok riske karşı koruyan geniş kapsamlı sigorta türüdür” ifadelerini kullandı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.