KİRA SÖZLEŞMELERİNDE YENİ DÖNEM

Türkiye'de kira ücretlerinin artması ve ev sahiplerinin beyanname vermeme sorunu, barınma krizine dönüşmüş durumda bu duruma çözüm olarak "eDevlet üzerinden kira sözleşmesi" dönemi başlıyor.

TBMM, Ramazan Bayramı tatilinin ardından hızla çalışmalara başlayacak.

Öncelikli gündem maddelerinden biri yüzde 25 kira artışı sınırının kaldırılması ve vergi istisnaları ile indirim oranlarının gözden geçirilmesi olacak.

Tiryakilerini üzecek haber: Bu sigaralar artık satılmayacak! Tiryakilerini üzecek haber: Bu sigaralar artık satılmayacak!

Ayrıca, kayıtdışılıkla mücadele kapsamında tüm kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerine taşınması düzenlemesi de TBMM'de görüşülerek karara bağlanacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira geliri olanlara yönelik "pişmanlık" çağrısında bulundu.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın vergide uyumu artırmak için yaptığı çalışmalara da değinen Şimşek, kira geliri elde eden mükelleflerin tespiti ve bilgilendirilmesine yönelik çalışmaların yapıldığını açıkladı.

Bu kapsamda, bankalar, sigorta şirketleri, tapu ve nüfus idarelerinden elde edilen bilgilerle yaklaşık 1,5 milyon konutun kiraya verildiğinin tespit edildiğini belirtti.

Ayrıca, beyanname veren mükellef sayısında önemli bir artış olduğunu ve bu yıl beyan edilen matrah ile vergi tutarlarının rekor seviyeye ulaştığını ifade etti.

Şimşek, vergi kaçakçılığıyla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurgulayarak, vergi kaybının önlenmesi ve vergi adaletinin sağlanması için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Bu çerçevede, kira denetimlerinin kapsamlı bir şekilde sürdürüldüğünü ve vergi kaçağına göz açtırılmayacağını vurguladı.

kamu son haber

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.