MİLYONLARCA EV SAHİBİNİ İLGİLENDİRİYOR

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren, yeni konut kiralama düzenlemelerini içeren kanun teklifi, TBMM’de onaylandı.

30 GÜN SÜRESİ VAR

Ev sahipleri için artık zorunlu hale getirilen uygulama kapsamında, 30 gün içinde belgeler eksiksiz bir şekilde bildirilmezse, ev sahiplerine idari para cezası kesilecek.

Alınan kararla, ev sahipleri için artık zorunlu hale gelecek olan bu düzenlemeler kapsamında, turistik amaçlı konut kiralamaları denetleyerek, sektörde düzenin sağlanması planlanıyor.

Mecliste görüşülen bu kanun, ev sahiplerine, turistik kiralama faaliyeti için alınması gereken izin belgesini zorunlu hale getiriyor.

Zorunlu hale getirilen bu belgeye sahip olabilmek için başvuruda bulunan ev sahiplerinden, turistik kiralama için uygun görülen bağımsız bölümlerle ilgili tüm kat maliklerinin oy birliğiyle aldığı kararı ibraz etmeleri gerekiyor.

Bu yeni düzenleme ile ayrıca, turistik kiralama izin belgesi alacak olanlar için belgelendirme süreci, Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'na göre belirlenmiş A grup seyahat acentaları aracılığıyla yapılması da kararlaştırıldı.

Kanun aynı zamanda, çeşitli cezai yaptırımları da bünyesinde barındırıyor. İzin belgesi olmadan konut kiralayanlara ve belirlenen kurallara uymayanlara 1 milyon TL'ye kadar idari para cezaları uygulanabiliyor.

Verilen bu cezalar, belirli süreler içinde izin belgesi alınmaması veya ihlallerin devam etmesi durumunda artarak verilmeye devam edilecek.

Bu kanun, turistik konut kiralama sektöründe şeffaflığı artırmayı, ev sahiplerini korumayı ve kalite kiralama standartlarını yükseltmek için hayata geçirildi.

kamu son haber

Veriler hazırlandı: İşte en çok iş ilanı veren ve başvuru yapılan sektörler Veriler hazırlandı: İşte en çok iş ilanı veren ve başvuru yapılan sektörler

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.