TOPLAM 56 ÜLKEDEN 110 SPORCU KATILDI

Ondokuz Mayıs Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen ve 6 kategoride gerçekleştirilen turnuvaya toplam 56 ülkeden 110 sporcu katıldı.

TARİHİ BİR BAŞARI

Turnuva Yaşar Doğu Spor Salonunda karate ve Mustafa Dağıstanlı Spor Salonunda güreş ve OMÜ Yalçın Taşmektepligil Spor Salonunda boks müsabakaları ile sona erdi. 

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, Türkiye'nin tarihi bir başarı elde ettiğini söyledi.

"GURURLANDIRDI"

Sporcuların aldıkları madalyalarla kendilerini gururlandırdığına işaret eden Prof. Dr. Günay, "36 altın, 34 gümüş, 64 bronz olmak üzere 134 madalya alarak oyunları birinci sırada bitirdik. En yakın rakibimiz Ukrayna, üçüncü İran oldu. Ancak en yakın rakibimiz ile aramızda 80 madalya fark var. Bu büyük bir başarıdır. Tabi biz böyle bir başarı alacağımızı biliyorduk. Buraya 6 federasyonumuzla planlar yaparak geldik. Genelde milli takımlarımızın birinci ve ikinci sporlarına fırsat verdik. Yine Türkiye şampiyonlarına şans tanıdık. Deneyimliler vardı, yeniler vardı, bu da uluslararası deneyim oldu sporcularımıza...Ama 202 sporcu ile katılıp 134 madalya almak hakikaten bizi gururlandırdı." dedi.

"BAŞARILI BİR ORGANİZASYONA İMZA ATTIK"

Prof. Dr. Günay, 6 kategoride sadece Samba alanında ikinci olduklarını diğer kategorilerin hepsini birincilikle bitirdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti. "Bu da ayrı bir gurur veriyor bizim için. Çok başarılı bir sonuç oldu. bu organizasyonu Türkiye almak için biz müracaat ettiğimizde Gençlik ve Spor Bakanlığımızın inanılmaz bir desteği oldu, sayın bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Başarılı bir organizasyona imza attık. Sporcu, hakem, antrenör olmak üzere 1800 kişinin katıldığı çok güzel bir organizasyondu. Buraya katılanların hepsi memnun ayrıldı. Yazında üniversiteler bazında yapılan Avrupa Oyunlarında Avrupa ikincisi olduk. Üniversite bazında Yeditepe Üniversitemiz Avrupa şampiyonu oldu. Üniversite sıralamaları yapılıyor, yine ilk 3'te bir çok üniversitemiz olacak. Bu şunu gösteriyor, gençlerimize fırsat verilirse başarabiliyorlar. Bu bizim için çok daha anlamlı. Özellikle ayrı bir parantez açmak istiyorum kızlarımız daha başarılı. Son yıllarda kızlar erkeklerden daha çok madalya almaya başladı. Madalya alan ve madalya almak için mücadele eden ama madalya alamasa bile takım şampiyonlukları almamıza destek olan bütün gençlerimizi kutluyorum. İnşallah bu başarı sürdürülebilir olsun. Çünkü güzel ülkemiz bu başarıları hak ediyor."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.