Çorum’un Kargı ilçesinde ilkokullarda eğitim gören öğrenciler ağız ve diş sağlığı taramasından geçiriliyor.

Ağız ve diş sağlığı konusunda erken yaşlardan itibaren toplumsal bilincin artırılmasına katkı sağlamak ve ağız diş sağlığı açısından tedaviye ihtiyacı olan çocukları tespit edip sağlık kuruluşlarına yönlendirmek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve İl Sağlık Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Kargı Toplum Sağlığı Merkezi tarafından 2013-2014 eğitim-öğretim yılında ilçe genelindeki okullarda öğrenim gören 6-14 yaş grubu arasındaki öğrencilerinin tamamı ağız ve diş sağlığı taramasından geçirilecek.

Dr. Merve Dinçer, dünya çapında önemli bir sağlık sorunu olan diş sağlığı ve diş çürüklerinin daha çok çocukluk çağında görüldüğünü söyledi.

Çocukluk çağında düzenli diş hekimi kontrolünün yapılmasının gelecek nesillerin diş sağlığı açısından önemli olduğunu dile getiren Dinçer, “Ülkemizde çocuklar ve erişkinler ancak şikayetleri olduğu durumlarda diş hekimine başvurmakta olup çoğu zaman bu durum dişin kurtarılmasını veya oluşan hastalığın tedavisini zorlaştırmaktadır” dedi.

Ayrıca küçük çocuklarda, diş temizliği ve bakımının yeterli olmamasının önemli sağlık problemlerine neden olabileceğine dikkat çeken Dr. Dinçer, oluşan dişeti iltihapları ve diş çürükleri nedeniyle vücudun direnci düşürdüğünü ve çocukların büyüme ve gelişmesini olumsuz etkilediğini sözlerine ekledi.