Eski Samsun Barosu Başkanı Av. Kerami Gürbüz, "İmar planlarının, inşaat ruhsatlarının iptali ya da yapılardaki eksik imalat yahut ayıplardan kaynaklı kusurlarla ilgili tüm sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

"DAVA AÇMAKLA YETİNMEYECEĞİM"

İmar ve inşaat hukuku ile ilgili davalara baktığını vurgulayan Gürbüz, "Milli yas bitti şimdi önümüze bakacağız" başlıklı açıklamasında şu ifadeleri kullandı; 

İmar ve inşaat hukuku ile ilgili davalara bakan bir avukatım. Bundan böyle sadece imar planlarının, inşaat ruhsatlarının vd iptali ya da yapılardaki eksik imalat yahut ayıplardan kaynaklı tazminat davaları açmakla yetinmeyeceğim.

Aynı zamanda bu işlemleri tesis eden belediye başkanları, belediye meclis ve encümen üyeleri, belediye bürokratları, teknokratları, eksik ve / veya hatalı imalat yapan müteahhitler, denetim görevlerini yerine getirmeyen ya da kötüye kullanan yapı denetim firmaları yetkilileri, çevre, şehircilik il müdürlüğü yetkilileri, bu kapsamda mahkemelerin verdiği yürütmenin durdurulması ve/veya iptal kararlarını uygulamayan ya da uygular gibi yapıp başka bir idari işlem ya da kararla mahkeme kararlarını işlevsiz hale getiren yetkililer, yukarıda saydıklarım kapsamında oldukları halde 4483 s.lı yasa çerçevesinde yetkisi altındaki sorumluların yargılanması için soruşturma izni vermeyen yetkililer, bu kapsamdaki soruşturma izni verilmemesine ilişkin itirazları gerekçesiz reddeden ya da soruşturma izinlerini kaldıran yargı mensupları hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Ya bu devlet insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne dayalı bir hukuk devleti olacak ya da biz hukuki ve insani mücadelemizle bu devleti hukuk devleti yapacağız.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.