Eski Samsun Barosu Başkanı Av. Kerami Gürbüz, 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun'un yürürlükten kaldırılması gerektiğini söyleyerek, "Kanun, kamu kurumları eliyle yapılan sayısız hukuksuzluğun üstünü örtmek için araç olarak kullanıldı" dedi.

"DAVA AÇMAKLA YETİNMEYECEĞİM"

4483 sayılı kanunun kamu kurumları eliyle yapılan sayısız hukuksuzluğun üstünü örtmek için araç olarak kullanıldığını öne süren  Gürbüz, "Milli yas bitti şimdi önümüze bakacağız-2" başlıklı açıklamasında şu ifadeleri kullandı; 

4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun yürürlükten kaldırılmalıdır. Devlet memurlarının ve diğer kamu görevlilerinin görevlerinden kaynaklı işledikleri suçlardan dolayı doğrudan Cumhuriyet Savcıları tarafından soruşturulmalarını engelleyen ve devlet memurlarını adı konulmamış bir dokunulmazlık zırhına saran bu kanun kamu kurumları eliyle yapılan sayısız hukuksuzluğun üstünü örtmek için araç olarak kullanılmaktadır. Bu kanundan kaynaklı hukuksuzluklara yetkili yargı mercileri de gerektiği şekilde müdahil olmamaktadır. Mevcut muhalefet, Türkiye'nin gerçek bir demokratik hukuk devleti olması hususunda samimi ise işe bugünden bu kanunun yürürlükten kaldırılması için seferber olmakla başlayabilir. Bu kanun, kamu görevlilerinin vatandaşa karşı nobranlaşıp, devletin değil ama mevcut her iktidarın elemanı gibi davranmalarının ve devletin tanrılaşmasının en önemli sebeplerinden biridir. Nobran kamu görevlilerine ve tanrılaşan devlete hayır.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.