İnsanların sağlığına yapılan yatırım en büyük hayır olduğunu düşünen Ankaralı bir hayırsever, yeni hastane inşaatını gördükten sonra 50 bin liralık bağışta bulunarak 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi yoğun bakımındaki 6 adet hasta başı takip monitörünün yenilenmesini sağladı. Cihazların montajını yapan firma da bu bağışa karşılık, monitörlerin merkezi takibini sağlayan sistemi ücret talep etmeden hastaneye kazandırdı.

Milas’ın turistik mahallelerinden birinde yaşayan ve isminin açıklanmamasını isteyen 86 yaşındaki Ankaralı hayırsever teyze, yaşadığı mahallenin cami inşaatına katkı verdikten sonra yine büyük bir bağışa imza attı. Milas’ta yapımına başlanılan Yeni Devlet Hastanesi inşasını gördükten sonra hastaneye bağış yapmak isteyen emekli sağlıkçı hayırsever, bunun üzerine hastane yönetimiyle irtibat kurdu. 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Tarık Çubukcuoğlu ve Hastane Müdür Yardımcısı Arif Mazı, ilk irtibatın ardından hayırsever teyzeyi evinde ziyaret ettiler. Başhekim Çubukcuoğlu ve Mazı, imkanları dahilinde hastanenin eksiklerini karşılamak isteyen hayırsever teyzeye, hastanenin yoğun bakım ünitesinde kullanılan hasta başı takip monitörlerinin eskidiğini ve yenilenmesi gerektiğini ifade etti.

İnsanların sağlığına yapılan yatırım en büyük hayır olduğunu düşünen ve yeni hastane inşasını gördükten sonra bağış yapmaya karar verdiğini belirten hayırsever teyze, bunun üzerine 50 bin liralık maliyeti olan, 6 adet son teknoloji hasta başı takip monitörlerinin alınması için bağışta bulundu.

Yoğun bakım ünitesinde tedavi altındaki hastaların kan basıncı, kalp atışı gibi tüm hayati fonksiyonlarının izlenebildiği, tüm verileri elektronik ortama kaydedebilen son teknoloji 6 adet hasta başı takip monitörü, bağışın ardından yoğun bakım ünitesine montajları yapıldı. Cihazların montajını yapan firma ise hayırsever teyzenin bağışını öğrenince, kurulum ücreti almadı ve monitörlerin merkezi takibini sağlayan sistemi ücret talep etmeden hastaneye kazandırdı. Eskiyen cihazlar da kullanılmak üzere hastanedeki diğer servislere yönlendirildi.

Hayırsever teyzenin ve duyarlı davranarak bağışa bağışla katkı veren firma yetkililerine hastalar adına minnettar olduklarını ifade eden İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Rıza Murat Himoğlu ve 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Tarık Çubukcuoğlu, hayırsever tüm bağışçılara teşekkür ettiler.