Yolcuları arasında Eren Bülbül’ün ağabeyleri, Erdoğan ve Arif Bülbül, ablası Figen Beyazyüz, amcası Murat Bülbül ve Umut Beyazyüz de yer aldığı uçağın bu sabah İstanbul Havalimanı'ndan kalktı ve Trabzon’a uçtuğu öğrenildi. 

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu da yolcular arasındaydı. Bu özel uçuşa, 40 şehit ve gazi yakını, 35 gazeteci ile sosyal medyadaki kampanyaya destek veren 150 kişinin de katıldığı öğrenildi.

“BUGÜN ŞEHİDİM EREN BÜLBÜL’E UÇUYORUZ”

“BUGÜN ŞEHİDİM EREN BÜLBÜL’E UÇUYORUZ”

Özel uçuş için mürettebat ve yolcuları uğurlamaya gelen THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, uçakta gazetecilere açıklama yaptığı görüldü. “Bugün sadece ne bir şehre bugün sadece ne bir havalimanına uçuyoruz” diyen Aycı, “ Bugün şehidim Eren Bülbül’e uçuyoruz. Şehidimizin kabrini ziyarete gidiyoruz. Ülke olarak milli değerlerin altında birleşebileceğimizi gösterdik. İyi ki varsın Eren’imiz diyoruz. Senin için Maçka uçağı 120’den fazla ülkeye uçacak. Uçtuğu her şehre, her havalimanına, taşıdığı her yolcusuyla beraber aynı mesajı götürecek. Birlik ve beraberliğimizin sembollerinden biri olan THY İyi ki doğdun Eren diyerek uçacak ” dedi.

KAPTANDAN ÖZEL ANONS

KAPTANDAN ÖZEL ANONS

Uçağın kaptan pilotu Öner Samyeli uçuş sırasındaki anonsunda, “ Bu uçuş bizim için çok önemli. Tarihe geçecek bir uçuş. İlk seferimizi Trabzon’a Eren’in memleketine yapıyoruz. İyi ki varsın Eren” ifadelerini kullandı.

TÜRK YILDIZLARI KARŞILADI

TÜRK YILDIZLARI KARŞILADI

TK 4900 koduyla Trabzon’a iniş yapan Maçka uçağı geleneksel olarak ilk seferlerde düzenlenen TAK (uçağı ıslatma) töreniyle karşılanırken, Trabzon’da bulunan Türk Yıldızları'nın da Maçka uçağına selamlama uçuşu yaptığı görüldü.

UÇAKTAN ŞEHİDİN MEZARINA

UÇAKTAN ŞEHİDİN MEZARINA

Törende karşılanan yolculara Eren için yapılan özel atkı hediye edilirken, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu tarafından karşılanan yolcuların doğruca Maçka’ya Eren Bülbül’ün mezarının bulunduğu Köprüyanı Mahallesi’ne hareket ettiği görüldü.

EREN BÜLBÜL’ÜN ANNESİ HERKESİ KUCAKLADI

EREN BÜLBÜL’ÜN ANNESİ HERKESİ KUCAKLADI

Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül şehit oğlunun mezarının başında İstanbul’dan gelenleri karşılayıp, tek tek kucaklaştı.

Özellikle şehit ve gazi yakınları Ayşe Bülbül’le kucaklaşırken duygulu anların yaşandığı görüldü. Mersin’den gelen 35 yaşındaki Elif Duru Eren Bülbül’ün annesine sarılarak uzun süre gözyaşı döktüğü görüntülere yansıdı.

Şehit Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül, köye kadar gelip şehit oğlunun mezarı başında dua eden herkese teşekkür ederken, “Çok güzel bir an. Allah razı olsun tüm misafirlerden. Nerelerden kalktı geldiler. Çok memnun oldum. Benim yavrumu unutmadıkları için teşekkür ederim”dedi. Ayşe Bülbül oğlunun anısına THY’nın yeni uçağına Maçka ismini vermesiyle ilgili de, “ Kimin katkısı olduysa Allah razı olsun” dedi.