Mayıs ayı temasını ’Kentte Engelli Birey Var’ olarak belirleyen Konak Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında yapacağı etkinlik ve çalışmalara belediye personeline yönelik düzenlenen işaret dili kursu ile başladı. İşaret Dili Uzmanı tarafından verilen eğitime belediyenin Halkla İlişkiler Müdürlüğü başta olmak üzere halkla temasının yoğun olduğu müdürlüklerde görevli personel katıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da ilk derse girerek eğitim aldı.
KENTTE ENGELLİ BİREY VAR
Konak Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Nurdan Anlı ile birlikte kursun düzenlendiği Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi’ndeki salonda yerini alan Başkan Pekdaş, kursiyerlerle birlikte öğretilen işaretleri bir bir uyguladı. Pekdaş, Mayıs ayında farkındalık yaratmak için Kent Konseyi Engelli Meclisi’nin de önerisiyle ’Kentte Engelli Birey Var’ temasını belirlediklerini ve bu temanın gereğini yerine getirmek adına çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Engelliliğin bireysel değil toplumsal bir sorun olduğu bilinciyle çalışmalarını sürdürdüklerinin altını çizen Pekdaş, bir dizi farklı ve özgün etkinlik ile engellilik konusuna dikkat çekmek istediklerini dile getirdi.
NİTELİKLİ HİZMET
Belediye çalışanları ile engelli yurttaşlar arasındaki iletişimi daha sağlıklı noktalara getirmek adına açılan işaret dili kursu sayesinde hem iletişimi doğru kanallarla işler hale getireceklerini hem de verilen hizmete nitelik katacaklarını belirten Pekdaş, "Bu kurs hem çalışanlarımızı zenginleştirecek, artı bir yeti daha kazanacak, hem bizim hizmetlerimize nitelik kazandıracak. Kaliteli hizmet verecek, nitelikli belediye personelini yetiştirmek görevimizi de yerine getireceğiz. Bu çalışmaların amacı hem belediyemizin etkin, verimli, nitelikli hizmet vermesine katkı sağlamak hem de engelli hemşerilerimizi de düşündüğümüzü, onları da eşit bireyler olarak kabul ettiğimizi göstermektir " dedi.
İLK KELİME ’AİLE’
Uzman eğitmen tarafından verilen kursun ilk gününde belediye personelinin öğrendiği ilk kelime ise ’aile’ oldu. İşaret dili eğitmeninin her hareketini dikkatle takip eden Başkan Pekdaş, çalışanlarla birlikte "İşitme engelli dostlarımız için işaret dili öğreniyoruz" cümlesini işaret diliyle söyledi. Konak Belediyesi’nin engellilik konusunda farkındalığı ve duyarlılığı arttırmak amacıyla hayata geçirdiği kursta verilen eğitim ile belediye personelinin işitme engelli vatandaşlar ile doğru iletişimin kurması, talep ve sıkıntılarına daha kısa süre içerisinde çözüm bulması hedefleniyor.