Erteleme ve mükemmeliyetçilik döngüsünü kırmak kesinlikle mümkün. İşte bunu nasıl mümkün kılacağınıza dair bazı ipuçları;

Küçük adımlarla başlayın. Bu bir gecede olmayacak bir süreç. Ancak, sabahları yatağınızı toplamamak veya bir e-postayı düzeltmemek gibi küçük adımlarla başlayarak standartları düşürürsünüz.
Görevlerinizi küçük boyutlu tutun. Büyük projeleri daha küçük projelere bölmek, o kadar da göz korkutucu değilmiş gibi hissettiriyor. Sonrasında bu tip küçük adımları atmak ivme kazanmanıza yardımcı olur.
Çoklu görevi durdurun. Bir hatırlatma olarak, insan beyni çoklu görev için tasarlanmamıştır. Buna karşı savaşmak için zamanı engelleme, dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırma ve geri bildirim arama gibi stratejileri deneyin.
Motivasyon pratiği yapın. Bir moral konuşmasına ihtiyacınız olduğunda, geri dönün ve gün içinde gerçekten ne başardığınızı gözden geçirin.
Kendinizi olumlu destekle kuşatın. Toksik ilişkileri ortadan kaldırın ve destekleyici kişilerle daha fazla zaman geçirin.
Farkındalığı dahil edin. Hazırda bulunarak ve meşgul olmayarak kaygıyı azaltabilirsiniz.
Taahhütlerinizi azaltın. Kendinizi fazla zorlamamak için hayır deme sanatını uygulayın. Buna karşılık, bu sizi neyin önemli olduğuna odaklanmaya teşvik eder.
Kendini ödüllendir. Büyük bir görevin bir bölümünü tamamladığınızda, kendinizi bir yürüyüş ya da Starbucks’tan en sevdiğiniz içecekle ödüllendirin.
Zamanını takip et. Bu, en üretken olduğunuz zamanı belirlemenizi sağlar. Bunu bilerek, şu anda en önemli veya zorlu görevlerinizi planlayabilirsiniz.
Bu konuda yalnız olmadığınızı bilin. Erteleme ve mükemmeliyetçilik sağlığınızı ve düşüncelerinizi etkiliyorsa, daha profesyonel yardımlar almayı ihmal etmeyin.