Birçok sigortalı ve emekli sağlık borçları yüzünden hastaneye gitmekten çekinirken, sonunda bir umut ışığı belirdi. Meclis, torba yasaya eklediği bir madde ile sağlık borçları nedeniyle tedavi olamayanlara 1 yıl boyunca ücretsiz sağlık hizmeti sunmayı planlıyor.

İşsizlik nedeniyle sigorta primleri aksamış olan vatandaşlar da bu mini affa umutla bakıyorlar. Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçları yüzünden hastanelere gidemeyenler için beklenen mini af teklifi nihayet Meclis gündemine geldi.

Torba Yasa'ya GSS prim borçlarına dair bir madde eklenerek bu düzenleme, vatandaşların yüksek prim borçlarını ve gecikme faizlerini bir defada silmeyi hedefliyor. Torba Yasaya eklenen 80 madde arasında, GSS borçlarına ilişkin olan 54. madde büyük bir önem taşıyor.

GSS AFFINDAN KİMLER YARARLANACAK?

Torba Yasa'ya eklenen mini af düzenlemesi, 1 Ocak 2014 tarihinden önce Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olanları kapsıyor. Bu tarihe kadar biriken GSS primleri, gecikme ücretleri de dahil olmak üzere tamamen silinecek.

GSS BORCU OLAN SADECE ACİL SERVİSE GİDEBİLİYOR

SGK ya da Bağ-Kur sigortası ödenmediği dönemlerde vatandaşlar, sağlık hizmetlerini karşılamak için her ay GSS primi ödemek zorunda kalıyorlar.

SGK'ya ödenmemiş GSS prim borçlarını tahsil etme yetkisi, kurumun vatandaşa icra yoluyla başvurma hakkını içeriyor.

GSS borcu bulunan kişiler, devlet hastanelerinde sadece acil servis hizmetlerinden faydalanabilirken, polikliniklerde muayene veya tedavi olamıyorlar.

GSS BORÇLARI ÖDENMEZSE NE OLUR?

GSS prim borçları zamanında ödenmezse, Sosyal Sigortalar Kurumu tarafından haciz veya icra yoluyla tahsil edilebilir.

Ayrıca, GSS prim borcu olan kişilerin, acil servis hizmetleri dışında herhangi bir muayene veya tedavi için hastanelere başvurması mümkün olmuyor.

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi! MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi!

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.