Bıçağın kemiğe dayandığı emekliler, 24 Eylül’de seslerini bir kez daha siyasi iradeye duyurmak için miting yapacak.
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) önderliğinde İstanbul Kartal Meydanı’nda düzenlenecek mitingde yurdun dört bir yanından gelecek emekliler buluşarak,  taleplerini haykıracak.
Günümüzde emekli olmak zor, emekli olup da sonbaharlarını keyifle yaşamak daha zor. Emeği ile yıllarca ülkenin tüm değerlerine katkı sağlayan, güzelliklerini üretenler emekli olduğunda, insanca yaşamdan ırak kalıyor.
17 milyona yakın emeklinin büyük bölümü, son derece absürd aylıkla yaşamaya çalışıyor. Tabii başarabilirse. Asgari ücretin altında kalan para ile kirasını, elektrik, doğalgaz, su faturasını ödemeye çalışan garibanlar ordusu, geriye kalan para ile temel gereksinimlerini karşılamaya çalışıyor.
2008 yılında çıkarılan 5510 sayılı yasa ile emeklilik yaşı ve prim gün sayısı arttı. Emeklilik hakkını edinmek zorlaştı, aylık bağlama oranı, yüzde 30’lara dek düşürüldü.
Yasa aylıkları rekor düzeyde düşürürken, emeklilikte eşitsizlik oluşturuldu. Emeklilik aylığı güncelleme katsayısı, aylık bağlama oranları, aylıkların alt sınırı yasa ile düşürüldü. 
Aylık artışları 6 aylık TÜFE enflasyonu oranıyla sınırlandırıldı, emekliye büyümeden pay verilmedi.
20 yıl önce en düşük işçi emekli aylığı asgari ücretin yüzde 40 üzerindeyken, günümüzde en düşük işçi emekli aylığı asgari ücretin yüzde 34 altında. Milyonlarca emekli, asgari ücretin altında kalan bir gelirle yaşam mücadelesi veriyor. Hal böyle olunca emeklinin çoğu ya çalışıyor ya da iş arıyor.
Emeklilerin zorunlu gereksinimlerini asgari düzeyde karşılamak Anayasa’daki “sosyal devlet” ilkesinin gereği. Ne ki sosyal devletin emeklilere olan yükümlülüğü yerine getirilmiyor.
Emekli aylıklarının bağlanmasında 2000 yılı öncesi, 2000-2008 yılları arası ve sonrası olmak üzere üç ayrı sistemden ötürü aynı sürelerle çalışan ve eşit prim ödeyen emekli aylıkları arasında derin farkılar mevcut. Farkı gidermek için yeni intibak yasasının çıkarılması şart. 
EYT yasası ile milyonlara emeklilik hakkı tanındı. Ancak yeni adaletsizlikler oluştu. 9 Eylül 1999’da bir gün farkla dahi sigortalı olan iki çalışan arasında 17-20 yıl fark oluştu. Bu sorun da mutlaka giderilmeli, emeklilik yaşında adalet sağlanmalı.
Bu tablo karşısında 17 milyonluk dev ordu doğal olarak yakınıyor, feryatları göğü deliyor.
Emeklinin öncelikli talebi, en düşük emekli aylığının  asgari ücret düzeyine yükseltilmesi ve bu tutarın kök aylık kabul edilmesi. Kapsamlı intibak yasası hayata geçirilerek, aylıklar arasındaki eşitsizliklerin giderilmesi. 1.100 liralık mevcut bayram ikramiyelerinin asgari ücrete eşitlenmesi.
Emekliler, siyasi iradeye temel taleplerini bir kez daha duyurmak için 24 Eylül’de İstanbul Kartal Meydanı’ndan haykıracak...