Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yurt dışı borçlanmasına ilişkin kritik bilgileri kamuoyuna duyurdu.

YENİ BİR HİZMET BAŞLATILDI

Bakan Işıkhan, yurt dışında borçlanarak emekli aylığı bağlatmak isteyen vatandaşların işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla e-Devlet üzerinden yeni bir hizmetin başlatıldığını bildirdi.

Fahiş fiyat ve stokçuluk yapanlar şimdi yandı! Cezalar artıyor Fahiş fiyat ve stokçuluk yapanlar şimdi yandı! Cezalar artıyor

E- DEVLET'TEN YAPILABİLECEK

Yapılan açıklamada, "Gelir/Aylık/Ödenek Talep Belgesi"ne ek olarak sunulması gereken "3201 Sayılı Kanuna Göre Aylık Talebinde Bulunanlara Mahsus Beyan ve Taahhüt Belgesi"nin artık e-Devlet platformu üzerinden verilebileceği belirtildi.

Bakan Işıkhan, vatandaşların bu hizmet hakkında daha fazla bilgi almak için "https://www.turkiye.gov.tr/sgk-tahsis-talep-taahhut-beyan" adresine başvurabileceklerini de ifade etti.

YURT DIŞI BORÇLANMA ŞARTLARI NELERDİR? 

Yurt Dışı Borçlanmasının koşulları, Türkiye ile Sosyal Güvenlik Anlaşması bulunan ya da olmayan ülkelerde çalışan Türk vatandaşları için önem arz ediyor. Vatandaşlar yurt dışında geçen sigortalılık, işsizlik ve ev kadınlığı süreleri Türkiye'deki sosyal güvenlik yasalarına göre değerlendirilmek üzere borçlanılabilir.

Borçlanma kapsamında olan süreler, yurt dışında geçen sigortalılık dönemleri, bu dönemler arasında veya sonunda bir yıla kadar olan işsizlik süreleri ve ev kadınlığı olarak geçen süreleri de kapsamına alır.

Kamu son haber

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.