EMEKLİLERİN MAAŞ TAKVİMİ DEĞİŞTİ

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklamaya göre, milyonlarca emekliyi ilgilendiren Bayram öncesi emekli maaşı ödeme tarihleri netleşti.

SSK emeklileri için maaş ödemeleri, tahsis numarasının son rakamına göre belirlenen bir takvime göre gerçekleştiriliyor. Maaşlar, tahsis numarasına göre belirlenen hesaplara yatırılıyor.

Kurban Bayramı 16 Haziran’da başlayacak. Ödemelerin ise 10 Haziran’dan önce hesaplara aktarılması bekleniyor.

Ödemelerin hafta sonuna denk gelmesi durumunda ise maaşlar bir gün önce veya sonra ödenebiliyor. SSK'lı emekliler genellikle her ayın 17 ile 26'sı arasında emekli maaşlarını alabiliyor.

3.0 büyüklüğünde deprem! 3.0 büyüklüğünde deprem!

Bağ-Kur emeklileri ise her ayın 25 ile 28'i arasında emekli maaşlarını alabiliyor. Bu tarihler, emeklilerin maaşlarını düzenli olarak alabilecekleri zaman aralıklarını ifade ediyor.

Emeklilerin yanı sıra dul ve yetim maaşı alanlar, yaşlılık parası alanlar, sosyal destek ödemelerinden yararlananlar ikramiyeleri gündemine aldı. Ramazan Bayramı ikramiyeleriyle beraber bu yıl SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığından emekli olanlara toplam 6 bin lira ödeme yapılmış olacak.

Emekli bayram ikramiyeleri, maaş alınan banka aracılığıyla hesaplara aktarılıyor. Ödeme takviminde ikramiyelerin yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden kontrol edilebilir.

2024 KURBAN BAYRAMI TAKVİMİ

Kurban Bayramı 1. günü 16 Haziran Pazar

Kurban Bayramı 2. günü 17 Haziran Pazartesi

Kurban Bayramı 3. günü 18 Haziran Salı

Kurban Bayramı 4. günü 19 Haziran Çarşamba

GÜNBOYU

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.