Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Türkiye Yüzyılının Emekçileri İftar Programı”nda açıklamalarda bulundu.

ÖDEMELER 2-5 NİSAN TARİHLERİ ARASINDA

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada “Katlanarak artan emekli sayımıza rağmen emeklilerimizin ücretlerinde de çok önemli iyileştirmeler yaptık” şeklindeki görüşünü dile getirerek şunları söyledi:

- “Daha önce olmayan bayram ikramiyesi bu uygulamayı getirerek emeklilerimize bayram sevinci yaşattık. Geçen sene emeklilerimizden gelen talepler doğrultusunda her bir emeklimize tek seferlik 5'er bin liralık ödeme gerçekleştirdik. Bu yıl emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde de yüzde 50 artışa gittik.

- Ramazan Bayramı ikramiyelerini inşallah 2 ile 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız. Devletimizin deprem bölgesiyle ilgili yükümlülükleri azaldıkça, artan kaynağı emeklilerimiz ve çalışanlarımız başta olmak üzere milletimizin istifadesine sunmaya devam edeceğiz. Bunun yanında enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara düşürerek tüm toplum kesimlerinde daha kalıcı refah artışı sağlayacağız.”

Emeklilerin bayram ikramiyesini 3 bin TL’ye çıkaran yasa, 12 Mart’ta Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

AKP, EMEKLİ MAAŞINDA DÜZENLEME İÇİN TEMMUZU İŞARET ETMİŞTİ

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, geçen günlerde "Emekli maaşlarına yönelik 31 Mart'a kadar yeni bir iyileştirme, düzenleme yapılabilir mi?" sorusunu yanıtlamıştı.

Askeri araç devrildi: Bir asker şehit, üç yaralı Askeri araç devrildi: Bir asker şehit, üç yaralı

Akbaşoğlu, yerel seçimler nedeniyle 31 Mart'a kadar TBMM'nin olağanüstü toplanmasının gündemlerinde olmadığını söylemişti.

Meclisin muhtemelen nisan ayının ortalarında çalışmalarına başlayacağını anlatan Akbaşoğlu, "O tarihten itibaren bu hususları müzakere edeceğiz ve haziran sonu temmuz başı itibariyle de emeklilerimiz başta olmak üzere bütün çalışanlarımızla ilgili daha iyileştirici, alım gücünü arttırıcı değerlendirmelerimizi hep beraber kamuoyuyla paylaşacağız ve buna dair düzenlemelerimizi de inşallah gerçekleştireceğiz" demişti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.