Milyonlarca emeklinin maaşına 2024 yılında yüzde 49,25 zam yapıldı. Bu zam ile birlikte en düşük emekli maaşı 10 bin TL’ye yükseldi.

Müsavat Dervişoğlu kimdir? İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında? Müsavat Dervişoğlu kimdir? İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında?

Maaşın yanı sıra dört gözle beklenen bayram ikramiyelerine de istenilen zam yapılmadı. Geçen yıl 2 bin TL olan Bayram ikramiyelerine yüzde zam yapılarak 3 bin TL’ye çıkartıldı.

Ancak yapılan zamlar emeklinin mutfağındaki yangını söndürmeye yetmedi. Yüksek enflasyon nedeniyle emekliler geçim sıkıntısı yaşarken maaşlar da enflasyon karşısında mum gibi eridi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan enflasyona bakılarak Temmuz ayında bir iyileştirme yapılabileceğinin sinyalini vermişti.

EMEKLİLERE ÖZEL KAMPANYA GELİYOR

Emeklilerin bir nebze cebini rahatlatacak haber ise geldi. Emeklilere özel kampanyalar için düğmeye basıldı. Ulaşımdan gıdaya, kargodan telefona kadar pek çok alanda emeklilere indirim sağlanması için adım atılacak.

O MARKETLERDE İNDİRİM SAĞLANACAK

Söz konusu desteklerden en dikkat çekeni ise Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinin emeklilerle ilgili hazırlıkları oldu.

Türkiye genelindeki 4 binden fazla marketi olan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri emeklilere özel bir kart çıkartacak. Bu kartı emekliler satış noktasında kullanarak haftanın belirli günlerinde belirli ürünleri ek indirimlerle alabilecek.

kamu son haber

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.