Milyonlarca emeklinin maaşına Ocak ayında yüzde 49,25 oranında zam gerçekleştirildi. Ancak yapılan zam sonrası en düşük emekli maaşının 10 bin TL’de kalması emeklilerin tepkisini çekti. Açlık sınırının 16 bin TL olduğu zamanlarda emekliler ise maaşlarının düzelmesini istiyor.

Lokanta ve kafelerde KDV artışı! Resmi Gazete'de yayımlandı Lokanta ve kafelerde KDV artışı! Resmi Gazete'de yayımlandı

SGK Uzmanı Özgür Erdursun ise bu haklı talebi gündeme taşımaya devam ediyor. Erdursun, Mart ayında emeklinin cebine para girmeyeceğinin altını çizerken, seçimden sonra Orta Vadeli Program'da hükümetin planlarını açıkladı.

ERDURSUN: "İNTİBAK YASASI İLE KÖK AYLIK MESELESİNE SON VERMEK İSTİYORLAR"

Erdursun, hükümetin en düşük emekli aylığını kaldırma düşüncesi olduğunu söylerken, “Böyle bir uygulamayı artık ortadan kaldırmak gibi planları var. Bunun için intibak yasasıyla beraber emekli aylıklarının yatırılan primlere göre gün sayısına göre artırılarak bu kök aylık meselesine son vermek istiyorlar” dedi.

“YÜZDE 25 VEYA 30 ZAM YAPILACAK"

Emekli aylıklarına seyyanen bir artışın yapılmaması durumunda her şeyin fiyatı da böyle artmaya devam ederse, enflasyondaki düşme Temmuz ayından sonra olacağını Erdursun söyledi. Temmuz ayına kadar enflasyonun artmayı sürdüreceğini belirten Erdursun, “Temmuzdan sonra da yine artış devam edecek, ama artış hızı biraz daha düşecek” dedi.

Temmuz ayında asgari ücrete yüzde 25 ila 30 civarında bir artış yapılacağının altını çizen Erdursun, emekli aylıklarına da aynı oranlarda yapıldığı takdirde en düşük emekli aylığının 10 bin TL’de kalacağını söyledi.

“İNTİBAK EMEKLİYE RAHAT NEFES ALDIRACAK”

Aylıkları ile ilgili de yaşanan bu soruna seçimden sonra da olsa bir çare üretilmesinin gerekliliğinden bahseden Erdursun, “Bunun için de emekli aylıklarına aslında yapılması gereken düzgün bir intibak. İntibakla beraber emekli aylıklarını güncelleyecek ve bununla beraber de artık en düşük kök aylık ya da tamamlanan aylık meselesini ortadan kaldırırlar. İşte şayet emekliler bir nevi olsun bu enflasyon karşısında rahat nefes alabilecek” şeklinde konuştu.

KAMU SON HABER

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.