Hayat pahalılığı karşısında parası pula dönen memur ve emekli temmuz zammını sabırsızlıkla bekliyor. 
Milyonları ilgilendiren aylık ve maaş artışının da yer aldığı torba yasa teklifi, bu hafta TBMM Başkanlığına sunulacak ve Meclis tatile girmeden yasalaşacak. Böylece en düşük memur maaşı net 22 bin liraya yükselirken, emekliye 6 aylık enflasyon zammı ve enflasyon farkının yanı sıra refah payı verilmesi de kuvvetle muhtemel.   
TÜİK haziran ayı enflasyonunu 9 günlük Kurban Bayramı tatilinden ötürü 5 Temmuz’da duyuracak. Açıklanacak veri ile ocak-haziran dönemini içeren 6 aylık enflasyon oranı netleşecek. TÜFE ilk beş ayda yüzde 15.26 olmuştu. Haziranda beklenti yüzde 3 düzeyinde. Emekli aylığı ile memur maaşına yapılacak 6 aylık zam oranı yüzde 18 veya bir tutar üzerinde olacak.
Ancak sürdürülen yasa çalışmaları doğrultusunda işçi, esnaf, çiftçi emeklisine enflasyon zammının yanı sıra kademeli refah payı verilmesi kesin gibi. Nisanda 7500 liraya çıkarılan en düşük aylık artışından 9.5 milyon emekli yararlanırken,  aylığı 7500 liranın üzerinde olan, daha yüksek ve uzun süre SGK primi ödeyen emekli artıştan yoksun kalmıştı. Dul ve yetim nisan zammından sınırlı yararlanmış, hatta çoğunluğu kapsam dışı bırakılmıştı. Toplumun en az gelirine sahip dul ve yetimin haksızlığını gidermek sosyal devletin olmazsa olmazıdır.
Emekliye kademeli yüzde 30-45 arasında zam yapılacağı konuşuluyor. Zam oranı TÜİK’in açıklayacağı haziran enflasyonu ve hükümetin alacağı karar ile netleşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüksek olasılıkla  AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda kıt bütçeli milyonlarca memur ve emeklinin iple çeker gibi beklediği aylık artış oranını kamuoyuna duyuracak.
Yaz güneşinin yanında fahiş fiyatlar karşısında zorlanan ve 7500 lira ile ayakta kalmaya çalışan eli öpülesi emekliye ne denli yüksek zam verilse azdır. Zira onlar yıllarca düzenli vergisini ve primini ödedi. İnsanca geçinebileceği aylık analarının ak sütü gibi helal. Onların Avrupalı ve Rus turistler gibi aileleri ile gezmeye,  yorgunluklarını atabilmek için tatile gereksinimi var. Yapılacak artışla tatile çıkmayı umuyor. Tabii can yakan hayat pahalılığında gidebilirse.
Yetkili konfederasyon Memur- Sen ile hükümet yetkilileri memur ve memur emeklisine 2024-2025 yıllarındaki maaş artışı için ağustos başında toplu sözleşme masasına oturacak. Uzlaşma sağlanamazsa maaş zammını Kamu Görevlileri Hakem Kurulu saptayacak.