5 BİN TL'DEN 3 BİN TL'YE DÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 bin TL olarak duyurduğu bayram ikramiyesi emeklilerde hayal kırıklığı yarattı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın daha önce duyurduğu 5 bin TL'lik ikramiyenin neden 3 bin TL'ye düştüğü ortaya çıktı.

EMEKLİNİN BEKLENTİSİNİ KARŞILAMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 27 Şubat 2024 tarihinde duyurduğu 3 bin TL'lik bayram ikramiyesi, emeklilerin beklentisini karşılamadı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 5 bin TL olarak açıklanan ikramiyenin neden 3 bin TL'ye düşürüldüğü açıklandı.

İktidarın en güvendiği seçmen kitlesi olan yaşlı ve emekli tabanında ciddi bir düşüş olduğu öne sürüldü.

Yerel seçimler öncesi emeklilere yönelik 5 bin TL olarak vaat edilen ikramiyenin 3 bin TL'ye düştüğü belirtildi.

MEHMET ŞİMŞEK'İN DEVREYE GİRMESİYLE DÜŞTÜ

Nuray Babacan'ın haberinde yer alan bilgilere göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklanan 5 bin liralık ikramiye Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in devreye girmesiyle 3 bin TL'ye düşürüldü.

Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda 5 bin lira olan ikramiyenin maliyetinin para politikasını zorlayacağına ilişkin Mehmet Şimşek tarafından yapılan sunumun Erdoğan'ı etkilediği ve frene basıldığı aktarıldı.

Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel'in 23 Nisan Mesajı Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel'in 23 Nisan Mesajı

AKP'nin seçmen tabanında 65 yaş üstü önemli bir yer tutarken son dönemdeki ekonomik kriz ve enflasyonun seçmen tabanının uzaklaşmasına neden olduğu belirtildi.

AKP'den uzaklaşan bu grupta, yüzde 30 oranında erime olduğu belirtildi.

Emeklilerin ekonomik durumu, artan hayat pahalılığı, emekli maaş artışında yaşanan sorunlar ve 5 bin lira olarak planlanan ikramiyenin 3 bin lirayla sınırlı kalan bayram ikramiyesinin bu olumsuz sonucun nedeni olduğu konuşuldu.


Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in enflasyonun kontrol altına alınmasına ilişkin tarihi sürekli ileri attığı ve seçim vaatlerinin yarattığı sonuçlardan memnun olmadığı söylendi.

EMEKLİDE HOŞNUTSUZLUĞA YOL AÇTI

Emekli ikramiyesinin 5 bin TL'den 3 bin TL'ye düşürülmesinin nedeni olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın maliyet endişesi ve para politikası üzerindeki olası etkisi gösterildi. AKP'nin emekli ve yaşlı seçmen kitlesinde hoşnutsuzluğa yol açtı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.