Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, çiftçi kayıt sistemine (ÇKS) kayıtlı emekli  üreticilerin, bir defaya mahsus verilen 5 bin liralık ödemeden yararlanamamasının tepkilere yol açtığını belirterek, kararın yeniden gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.

MAĞDURİYET YAŞANACAK

Ergün, emekli ve ÇKS'ye kayıtlı çiftçilere 5 bin TL ödeme yapılmayacağını duyurdu. Başkan Ergün, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, bu yanlışlığın düzeltilmesini istedi. Ergün, "Çiftçilerimizin çoğunluğu emekli yaşını doldurmuş ve bir vesileyle emekliliğe hak kazanmış vatandaşlarımızdır. Bu çiftçilerimiz 5 bin liralık ikramiyeden yararlanamayacaktır. ÇKS'ye kayıtlı emekli çiftçilerimiz alınan bu kararla bir mağduriyet yaşayacaklardır. Vereceğiniz bir talimat ile alınan bu karar tekrar revize edilmeli ve emekli çiftçimizin mağduriyeti giderilmelidir" dedi.

Tarım sektörü temsilcilerinden Havza Belediye Başkanı Murat İkiz'e ziyaret Tarım sektörü temsilcilerinden Havza Belediye Başkanı Murat İkiz'e ziyaret

Ergün bazı çiftçilerin bu ödemeden yararlanmak amacıyla kayıtlı bulundukları odalardan ayrılma ya da üyeliğini sonlandırma talebinde bulunduklarını belirterek, "Çiftçilerimiz sistemden ayrılsa da yine ikramiye alamayacaklar. Üzerinden en az 2 ay geçmesi gerekmektedir. Bu nedenle de çiftçilerimizi uyarıyoruz" ifadelerini kullandı.

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.