Birçoğumuzun hafta sonları tutkusudur maça gitmek. Sevdası olduğu takıma gönül vermek stadyuma girip destek olmak ama Passolig şirketi gerçekten insanları futboldan soğutmak adına ne gerekiyorsa yapıyor.

Sözde Passolig neden vardır?  Taraftar ve stadyum güvenliği için. 

Bugün TFF 2. Lig'de örneğin bir Kocaelispor taraftarı, 20 bin hatta daha üzeri seyirciyle Passoligsiz maç izleyebilirken Süper Lig ya da 1.Lig'deki 2 bin taraftara oynayan örneğin bir belediye takımı gibi az seyircili takımlarda olsa passolig mecburiyeti var.

Şimdi burada birilerine insan muamelesi yapılıp birileri insan yerine mi konmuyor? Bu ayrımcılık neden? Yoksa birilerinin canı kıymetli birilerininki kıymetsiz mi?

Açıkçası biliniyor ki Passolig insanların huzuru için değil tamamen birilerine rant kapısı olarak uygulamaya geçirildi. Şimdi görülüyor ki Passolig başlı başına sorun.

Bir taraftar önce ücretini verip Passolig alıyor, sonra ücretini verip biletini yükletiyor. Stadyuma geliyor turnike önünde sıraya giriyor ama bilet tanımlamıyor.

O sıradan çıkıp tek girişlik bilet almak için bir türlü ilerlemeyen gişe önüne gidiyor ve sıraya giriyor. Sırası gelince bu taraftardan tekrar 15 TL para talep ediliyor bu hafta ilk kez uygulandı ücret talebi.

Taraftar haklı olarak soruyor... 
Bu sorunu geçen hafta da yaşadık ama ücret almadınız deyince... Gişedeki Passolig görevlisi, geçen hafta hediyemizdi diyor Allah Allah!!!

Sonra taraftar diyor ki ondan bir önceki hafta da almamıştınız diyor ve verilen cevap...
O da açılış maçıydı diyor, sanki dalga geçiyorlar...

Çok kişi uğraşmak istemiyor geri dönüyor evinin yolunu tutuyor.

Maçtan soğutmak için Passolig sağ olsun her yolu deniyor...

İyi de bu bir soygun değil mi? Bu resmen hırsızlık değil mi? Bu vatandaş taraftar artık insan muamelesi görmek istiyor lütfen elinizi cebimizden çekiniz...

Passolig hizmeti taraftara değil rant sağlayan şirketedir. 

Yeni alırken para ile kart çıkaracaksınız...
Her güncellemeye 100 TL bayılacaksınız...
Bileti yükletiyorsun ama stadyuma gireceğinin garantisi yok...

Gel turnike önüne, sıra bekle sonra turnike kartı tanımlamasın... Ardından tek girişlik bilet için gişe önünde sıra bekle ... O beklemede otopark ücreti alır gibi bir de 15 TL ver... Al biletini yine turnike yerinde sıraya gir...

Yanında çoluk çocuğu olan bir aile, bu eziyeti çeker mi sizce...

Açık söyleyeyim artık ben taraftara stadyuma geliniz demeye çekiniyorum...

Bunu diyebilmek için önce o Passolik denilen illet, cebimizden elini çekmesi gerekiyor. Hatta bazı ülkelerde olduğu gibi Türk futbolundan da defolup gitmesi gerekiyor... İnsanları nasıl soyacağınızı şaşırdınız...

Eğer yanlış düşündüğümü destekleyen varsa bana TFF 2. Lig'de neden Passolig olmadığının bir açıklamasını yapsın... 
İnsanlığın ve insan güvenliğinin ligi olmamalı...

Selametle kalınız...