İstanbul Altın Rafinerisi (İAR), vatandaşların yastık altındaki altınlarının ekonomiye kazandırılması için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile iş birliğine giderek en az yüzde 3 ek getiri sunan Fiziki ALtın Tasarruf Sistemi'ni (FATSİS) hayata geçiyor. 

KADSİS PROJESİ GENİŞLETİLDİ

İstanbul Altın Rafinerisi'nden yapılan açıklamaya göre, daha önce Ziraat Bankası, Vakıf Bank, Halk Bankası, Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası olmak üzere 5 kamu bankasının yanı sıra İş Bankası, Akbank, Emlak Katılım ve Denizbank'ın dahil olduğu 9 bankanın iş birliğiyle uygulamaya alınan "Kuyumcu Altın Değerleme Sistemi" (KADSİS) projesi genişletildi. Artık KADSİS kapsamında altınını gram altın olarak bankaya yatıranlar, dilerlerse FATSİS uygulamasına geçebilecekler. FATSİS uygulamasına geçenler, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) güvencesi ile yıllık altın bazında en az yüzde 3 ek getiri fırsatı elde edecek. 

SÜREKLİ, GÜVENLİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR 

KADSİS ile vatandaşlar, 250'ye yakın Altın Değerleme Noktası'na (ADN) giderek bankaların kapalı olduğu saat ve günlerde de altınlarını hesaplarına gram altın olarak yatırabiliyor. İstanbul Altın Rafinerisi, şimdiye kadar gerçekleştirilen ve tek bir şikayet alınmayan bu sistemi genişletmek için potansiyel bankalarla görüşmeleri sürdürüyor. Bankalarla entegre çalışan sistem için; sürekli, güvenli, sürdürülebilir, kolay ulaşılabilir özellikleri ile öne çıkıyor. 

TCMB GÜVENCESİ 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası güvencesi ile; KADSİS ile altın yatıran vatandaşlar, banka hesaplarındaki altınları istedikleri zaman fiziki olarak geri alabiliyorlar. Yine TCMB güvencesi ile; FATSİS uygulamasına altın yatıran altın yatırımcıları eğer isterlerse vade sonunda TL hesaplarında biriken kur korumalı bakiyelerini alabileceği gibi vade başlangıcında yatırıdıkları gram altınlarını üzerine eklenen yüzde 3 getirisiyle beraber altın hesaplarında tutmayı tercih edebiliyorlar. 

TAMAMLANMASINA KISA SÜRE KALDI

Altın yatırımcısının, dilediğinde ihtiyacı kadar altını banka hesaplarından fiziki çekebilme talebine cevap verecek olan altyapı çalışmalarının tamamlanmasına da kısa bir süre kaldı. Bu kapsamda, "www.kadsis.com" üzerinden vatandaşların banka hesaplarında bulunan altınlarından dilediği kadarının adreslerine kargo ile teslim edileceği fiziki altın teslim hizmeti devreye girecek. Ayrıca, Altın Değerleme Noktaları'ndan da gram altın olarak fiziki altın teslimini sağlayacak altyapı çalışmaları da kısa zamanda tamamlanarak uygulamaya geçirilecek.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.