ELEKTRİK VE DOĞALGAZ FATURALARINDA DEĞİŞİKLİK

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren gelişme resmen duyuruldu. Dijital Doğal gaz ve elektrik faturalarında değişikliğe gidildi.

Avrupa’nın önde gelen ülkelerinden olan Belçika'da dijital enerji metrelerinin kullanımıyla ilgili önemli bir değişiklik yapıldı.

Enerji tedarik şirketi Fluvius, mevcut sistemde dijital metre kullanıcılarının yıllık enerji tüketimi analog metrelerde olduğu gibi, aylık ortalama tüketim üzerinden faturalandırmasını yapıyor.

Mevcut sistemde değişiklik yapılmasına karar verildi. Dijital metrelerde de artık gerçek aylık tüketim üzerinden faturalandırılma yapılacak.

Milyonları ilgilendiren bu yeni uygulama, özellikle değişken enerji kontratları için büyük önem taşıyor.

Android’e iPhone özelliği yüklenecek! Android’e iPhone özelliği yüklenecek!

TEMMUZ AYINDA UYGULANACAK

Fluvius, gerçek tüketimi baz alacak bu yeni değişikliği temmuz ayından itibaren uygulamaya koyacaklarını ifade etti.

Söz konusu yeni sistem, aydan aya faturalandırmayı tercih eden kişiler için geçerli olurken şimdi ise tüm dijital metre kullanıcıları için uygulanmaya konulacak.

Klasik analog metreler ve sabit enerji kontratlarına sahip kullanıcılar ise bu değişiklik kapsamında olmayacak. Bu gruplar mevcut ödeme ve faturalandırma sistemlerini kullanmaya devam edecekler.

Dijitalde uygulanacak yeni sistem, tüketicilere enerji tüketimlerini daha iyi yönetme ve tasarruf yapma imkanı verecek. Öte yandan enerji maliyetlerini daha verimli bir şekilde kontrol etmek imkanı doğmuş olacak.

KAMU SON HABER

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.