İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. İmamoğlu'nun aldığı ceza sonrası duruma tepki gösteren  İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy "İfade özgürlüğü olmayan bir ülkede yargı mensupları buluttan nem kapar ya da siyasi iradeye tapar ise adaleti kime emanet edeceğiz?" dedi. 

"BÖYLE BİR İKTİDARLA KARŞILAŞMADIK"

Karar sonrası açıklama yapan Aksoy, "Cumhuriyetin ilanından bugüne darbeler, adaletsizlikler zorlamalara şahit olduk ama hiçbir dönem  terörist dediklerinden medet umarak yaptıkları siyaset karşılık bulmayınca, zorlama kararlarla seçim iptal ettiren, devamında çok daha büyük farkla yenilmeyi hazmedemeyen ve bunu kan davasına dönüştüren bir iktidarla karşılaşmadık." dedi. 

"EN ÇOK TARTIŞILAN KURUMLARDAN BİRİ HALİNE GELDİ"

AK Parti iktidarının yargı kararlarını eleştiren Aksoy, "AK Parti iktidarı yıllardır yargının doğru kararlarına bile; gerek mahkeme heyetini değiştirerek gerek yargı sürecinde üst perdeden tehdit edici beyanlar vererek müdahale etmiş ve çok etkileyemediği kararları da uygulamayarak despot bir yönetim anlayışı sergilemiştir. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu Türkiye de son onbeş yıla kadar halk arasında pek bilinmez iken 2011 yılı referandum sürecinde akabinde FETÖ kumpasları döneminde en çok tartıştırılan kurumlardan biri haline getirilmiştir. Yargının bu kadar tartışıldığı ve siyasallaştığı bir süreçten geçer, vatandaşın hergün adaletin işleyişi ile ilgili şikâyetlerini dinlerken arkasında ciddi halk desteği olan odaklara yıldırma ön kesme adına bu kadar zorlayıcı kararlarla müdahale edebileceklerini  gözlerinin bu kadar dönebileceğini ellerindeki tüm gücü baskı ve sindirme aracı olarak kullanacaklarını son bir haftada yaşanan cemaat mensupları hakkında yıllarca sümen altı edilen kapatılan dosyayı gördüğümüzde anlamıştık." ifadelerini kullandı. 

04-aksoy

"ADALET HERKESE LAZIM"

"Acı bir başka gerçek de Avrupa İnsan Hakları mahkemesi raporlarında belgelendiği gibi Türkiye hakkında en çok ihlal  “İfade Özgürlüğü”nden çıkmış" diyen Aksoy, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı;

Seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu ile atanmış  İçişleri Bakanı arasındaki atışmadan kendi üzerlerine alınıp dava çıkartmak ile sinekten yağ çıkartmanın bir farkı yoktur. Bu davanın açılması da , sonrasında gerekli savunmaları dinlemeden, anayasa profesörlerinin görüş ve önerilerini dikkate almadan karar verilmesi de alenen siyasi bir karar olduğunu ortaya koymuştur ve bu kararın altında imzası olanların özgür iradelerinden bahsetmek mümkün değildir. Davanın hakiminin nedensiz değişmesi ve o hakimin AKP Teşkilat mensupları ile yakın ilişkisini belgeleyen fotoğraflar bize şunu gösteriyor ki Türkiye de AKP iktidar mensupları ya uyuşturucu baronları ile ya da hukuk dışı kararlar aldırdıkları yargı mensupları ile sıkı fıkı. Ulu Önder ATATÜRK 'Adaletle hüküm icra etmeyen bir hükümet çok fenadır.’ derken bu günleri de görmüş olmalı .Nerede kamuoyunu rahatsız eden sorunlu bir kimlik var ise görüyoruz ki AKP ileri gelenleri ile yakın bir ilişkisi var . Her ne kadar inkar etseler de gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkma gibi bir huyu var ve Aziz Milletimiz kime ne zaman hak vereceğini,  ne zaman güvenip ne zaman sandığa gömeceğini defalarca göstermiştir.  İyi Parti olarak  5 Yıl boyunca  her zeminde,  her mecrada Adaletin önemini ve herkese bir gün lazım olacağını sıklıkla deklare ediyoruz. Biliyoruz ki en çok da bugün vatandaşından korkan ve tüm yanlışlarının üstünü hukuksuzlarla örtmeye çalışan iktidar mensuplarına lazım olacak.

"İMAMOĞLU YALNIZ DEĞİLDİR"

Ekrem İmamoğlu yalnız değildir. Cesaretimizi hiçbir yanlış yargı kararı engelleyemez ve mücadelemize müdahale edemez. Karanlık günlerden aydınlık bir geleceğe çok az kaldığını bizim gibi iktidar mensupları  ve destekçileri de biliyor ve tüm bunları yaparak baskılayacaklarını sanıyorlar ama medeniyet ve adalet yolunun taşlarını sadece cesurlar döşer ve tüm müdahalelere rağmen Adaletin  savunucusu siyasetten emir almayan cesur yargı mensupları tüm bu yanlış kararlara karşı yüce Türk Milletinin hakkını kukukunu savunmaya devam edecektir.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.