6'lı Masa'nın cuma günü yapılan 12. toplantısı büyük bir krize sahne oldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, toplantıda liderlere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın isimlerini aday olarak önerdiğini ancak 4 liderin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmasında karar kıldıklarını gerekçe göstererek masadan ayrıldı.

MİLLET İTTİFAKI BUGÜN ADAYINI AÇIKLAYACAK

Bu gelişmenin ardından Millet İttifakı bugün 5 parti olarak cumhurbaşkanı adayını açıklama kararı aldı. Saat 15.00'te yapılacak toplantının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının açıklanması bekleniyor.

BAŞKANLARDAN TOPLANTI ÇIKIŞI İLK AÇIKLAMA

Gelişmeler takip edilirken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Merkezi'ne geldi. Toplantı sonrasında İmamoğlu şunları söyledi: "Bu ziyaretimizi Kemal Kılıçdaroğlu bilgisiyle gerçekleştiriyoruz. Biz Türkiye'mizin depremle birlikte yaşadığı zor günlerde memleketimizin geleceği açısından Altılı Masa'nın çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Saygıdeğer genel başkanımızla duygularımızı paylaştık"

Yavaş ise şu ifadeleri kullandı: "Masada yaşanan bu olayları seyretme imkanımız yok. Milletin ayrılığa tahammülü yok. Yaraları saracak şekilde bir araya gelmek milletimizin arzusu. Değerlendirecekler."

İYİ PARTİ SÖZCÜSÜ: BAŞKANLARIN CUMHURBAŞKANI YARDIMCILIKLARINI TEKLİF ETTİK

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu görüşme sonrası şunları söyledi: "13'üncü Cumhurbaşkanının belirlenme süreci 2 Mart'taki toplantının ardından Sayın Genel başkanımız uzlaşma, istişare ile ilgili müzakere sürecini yürütmüştür. Milletin sesi, milletin iradesi olma sorumluluğunu duyan Sayın Genel Başkanımız milletimizin sesi doğrultusunda yeni bir kuşatıcı, kapsayıcı yeni bir öneri ile Millet İttifakı'na önerisini oluşturmuştur. Başkanlarımızın ziyaretleri sırasında seçilecek 13'üncü Cumhurbaşkanı'nın iki Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmaları konusunda önerilerini iletmiştir. Sayın Kılıçdaroğlu'na aktaracaktır. Müzakere süreci devam edecektir. Akşener'in toplantıya katılmasını bekliyor ve umut ediyoruz."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.