Erzincan Valisi Süleyman Kahraman 24 Temmuz Basın Bayramı sebebiyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Vali Kahraman mesajında; “24 Temmuz 1908 tarihinde Türk Basınında sansürün kaldırılması nedeniyle, her yıl 24 Temmuz günü "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak kutlanmaktadır.
Kişisel hak ve özgürlükleri temel alarak, toplumun bilgilendirilmesi, kamuoyu oluşturulması, ifade özgürlüğü ve demokrasinin yerleşmesinde tarafsız ve doğru habercilik anlayışı ile etik ilkelerden ödün vermeden kamu yararı doğrultusunda görev yapan basın, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biridir.
İçinde bulunduğumuz iletişim çağında, yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşları, yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bizi bilgilendirmenin yanı sıra vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması gibi önemli bir görev ve sorumluluğu da üstlenmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle, kamuoyunu aydınlatan, bilgilendiren ve her ortamda, her koşulda, sorumluluk duygusu ile hareket ederek toplumun haber alma ihtiyacını karşılayan tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” Dedi.