Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan yoğun kar yağışı Kütahya’nın Simav ilçesinde yaşamı olumsuz yönde etkilemeye devam ederken çocukları sevindirdi.
15 gündür aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinde kar kalınlığı 40 santimetreye, yüksek kesimlerinde 60-70 santimetreyi buldu.
Yoğun kar yağışı ilçe genelinde yaşamı olumsuz yönde etkilemeye devam ederken bu durum en çok çocukları sevindirdi. Yoğun kar yağışı yüzünden okulların zaman zaman tatile girmesini de fırsat bilen çocuklar kızakla kayarak karın keyfini çıkarmaya devam ediyor.
Yoğun kar yağışı nedeniyle belediye ilçe merkezinde cadde ve sokaklarda biriken karları temizlemek için çalışma başlattı. Belediye Zabıta Müdürlüğü emrinde kriz merkezi oluşturuldu.
Simav’ın AK Partili Belediye Başkanı Süleyman Özkan vatandaşların kar yağışından olumsuz yönde etkilenmemesi için yoğun bir çalışma başlattıklarını ve ekiplerin cadde ve sokaklarda biriken kar yığınlarını iş makinelerinin yardımı ile şehir dışında boş alanlara taşıyarak yaya ve araç trafiğinde yaşanan sıkıntılara çözüm bulmaya çalıştıklarını söyledi.