Giresun Valisi Hasan Karahan tarafından Uygulama Oteli’nde verilen iftara; şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri katıldı.
İftar programında konuşan Giresun Valisi Hasan Karahan, "Geçmişlerimizi, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Memleketimizin bağımsızlığı için, ülkemizin birlik ve beraberliği için çok fidanları toprağa verdik. İnşallah son olur. Uzun zamandır şehit haberleri gelmiyor. Bu da çok sevindirici. Bu işlerin sonu yok, vurarak, kırarak silahla hiçbir şey çözülmüyor. Bu memleket çok kişiyi barındırabilecek büyüklükte, yeter ki aşkla çalışalım, üretelim. Bu topraklar bereketli topraklar. Bize şehit kanlarıyla vatan olmuş. İnşallah da kıyamete kadar da vatan olur. Millet olarak en küçüğümüzden en büyüğümüze kadar hepimiz kararlıyız. Bütün cihan bilsin ki vatanımızı böldürtmeyiz, bayrağımızı indirtmeyiz, ezanımızı indirtmeyiz. Hepinize teşekkür ediyorum geldiniz bizi mutlu ettiniz" dedi.
Sıcak ve samimi bir ortamda geçen iftar, edilen dua ile son buldu.
Şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen yemeğe Vali Karahan ve eşi Şule Meral Karahan’ın yanı sıra, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru ve eşi, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Vali yardımcılarından Yüksel Çelik, Cahit Karatepe, İl Jandarma Komutanı Jan. Albay Ali İhsan Ersoy, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Ali Resuloğlu da katıldı.