Gaziantep Üniversitesi Dağcılık Topluluğu (GÜDAT) tarafından 18 yarışmacının katılımı ile 2014’ün son faaliyeti olarak Spor Tırmanış (BOULDER) 2014 gerçekleştirildi.
Spor tırmanışın, dağcılık sporu içinde bulunan ve ülkemizde yeni gelişen bir spor branşı olduğunu belirten GÜDAT Lideri Ömer Özlü, yeni gelişmekte olmasına karşın, ülkemizdeki tırmanma duvarı sayısı az olmadığını, spora önem veren ve dünyada büyük ilgi gören bu sporun geleceğini gören yönetimlerin tırmanma duvarı yaptırdıklarını ifade etti.
Özlü, Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun her yıl düzenlediği hem lider hem BOULDER tırmanış yarışmaları yanında, Üniversite Sporları Federasyonu üniversitelerin dağcılık kulüpleri ve özel kulüplerin de bu alanda ulusal ve uluslararası çapta tırmanma yarışmaları düzenlediklerini söyledi.
GÜDAT olarak ‘Parlayan Yıldız Gaziantep Üniversitesi’nin en köklü öğrenci topluluklarından olmanın da verdiği güçle üniversitede ve şehirde dağcılığın yaygınlaşması için çalıştıklarını vurgulayan Özlü, “Dağcılıkta Alpinist olarak yurt içi ve yurt dışı zirve tırmanışlarımızın yanında spor tırmanışta da ülkemizde hak ettiğimiz yere gelebilmek için imkanları olabildiğince zorluyoruz. 2000’li yıllarda sporcularımızın kendilerinin yapmış olduğu topluluk odamızda yer alan ve her türlü antrenmanı yapmamızı sağlayan 60 metrekare duvarımızda topluluğumuza kayıt yaptıran her üyemize tırmanma imkanı sağlıyoruz” dedi.
Rota çözümlerinde satranç gibi zihinsel anlamda insanı zorlayan, tırmanma esnasında ise yüzme sporu gibi tüm kasları çalıştıran bu sporu her iki dönem sonunda geleneksel olarak gerçekleştirdiklerini belirten Özlü, GÜDAT BOULDER ve Gaziantep Üniversitesi Spor Tırmanış Yarışması (GÜSTY) yarışmaları ile bir şenlik haline dönüştürdüklerini söyledi.
Özlü, “Dağcılık sporuna katkılarından ve bize sağladıkları bu imkanlardan dolayı Gaziantep Üniversitesi Yönetimi başta olmak üzere, rota yapıcımız Bülent Mustafa Aydemir’e, yarışmacı olarak katılan sporcularımıza ve güne seyirci olarak destek veren tüm GÜDAT üyelerine teşekkür ederiz” diye konuştu.
Gaziantep Üniversitesi Dağcılık Topluluğu (GÜDAT) tarafından düzenlenen Spor Tırmanış (BOULDER) 2014 yarışmasında kızlarda; Bahar Yılan birinci olurken Sibel Temizkan ikinci, Seren Saklar üçüncü Rümeysa Aytekin dördüncü oldu. Erkeklerde; Kemal Doğan birinci olurken, Murat Özbak ikinci, Birşah Bulut üçüncü, Mehmet Ali Kesgin dördüncü, Ömer Özlü beşinci, Ömer Özden Keskin altıncı, Faruk Karaoğlan yedinci ve Ferhat Hatipoğlu sekizinci oldu.