Hatay’ın Dörtyol ilçesinde fırtına ve yağış hayatı olumsuz etkilerken, fırtına balıkçı teknelerini batırdı, tarım arazileri de sular altında kaldı.
Dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış ve fırtına uyarısının ardından balıkçılar kıyıda önlem aldı. Ancak saatteki yaklaşık hızı 80 kilometreyi bulan fırtınada balıkçı barınağı hasar görürken birçok teknede sulara gömüldü.
Sabah erken saatte barınağa giden tekne sahipleri iş makineleri yardımıyla batan tekneleri çıkartırken, bir yandan da kıyıdaki teknelerini fırtınaya karşı önlemlerini aldı. Deniz sahilinin bir bölümü oluşan deniz taşkını nedeniyle ulaşıma kapandı.
Balıkçı barınağındaki tekne sahipleri, barınağın yanlış ve yeterli olmayan yapısı nedeniyle her fırtınada teknelerinin zarara uğradığını belirttiler.
Yeniyurt Mahallesi’nde de etkili olan sağanak yağış ve fırtına tarım arazilerine ve tarım işçilerinin kaldığı çadırlara zarar verdi. Çadırlara ulaşımın sağlandığı dere sel taşkını nedeniyle ulaşıma kapandı. Çadırlarda mahsur kalan tarım işçileri belediye ekiplerinin çalışmalarıyla kurtarıldı.