Royal Spa İşletme Müdürü Dürdane Çakmak, yaza formda girmek isteyenlere uyarılarda bulundu.
Rixos Downtown Antalya içerisinde yer alan Rixos Royal Spa İşletme Müdürü Dürdane Çakmak, yaza formda girmek isteyenlere uyarılarda bulundu. Yaza formda girmek ve yaz boyunca fit bir vücuda sahip olmak için verilen hızlı kiloların sağlığı olumsuz etkileyebileceğini söyledi.
Yaza formda girmek isteyenler için hızlı kilo kayıplarının daha sonra daha fazla kilo alınarak geri kazanılacağını ifade eden Dürdane Çakmak, bunun önüne geçmek için düzenli olarak beslenme ve spor programı uygulanması gerektiğini ifade etti. Merkezlerine çok sayıda kısa sürede kilo vermek için başvurular yapıldığına dikkat çeken Çakmak, “Bu durum sağlık açısından vücudun metabolizma dengesini olumsuz etkiliyor. Spor ve beslenmeye bütün bir yıl boyunca dikkat etmek gerekirken sadece yaz için yapılan hazırlıklar daha sonra yüksek kilo alma olarak kişilere geri dönüyor” dedi.
UZMANLARDAN ALINACAK DESTEK ÇOK ÖNEMLİ
Uzun zamana yayılmış ve uzmanlar eşliğinde belirlenecek programlarla forma girilmesi gerektiğini dile getiren Çakmak, vücudun belli bir alışkanlığı olduğunu söyledi. Bu alışkanlığın hızlı bir biçimde değiştirilmesiyle birlikte sadece kısa dönemlik bir form yakalanabileceğine dikkat çeken Çakmak, “Eğer bu programlar uzman spor hocaları ve beslenme uzmanlarıyla birlikte yürütülmezse kısa süreli form yakalanır. Ancak bu kısa süreli form tutma kişinin istemediği sonuçlar doğuracaktır” şeklinde konuştu.
YAZ İÇİN ÇOK SAYIDA TALEP GELİYOR
Kendilerine yapılan çok sayıda talebi sağlık açısından geri çevirdiklerini de belirten İşletme Müdürü Dürdane Çakmak, “Biz bu tip taleplerle gelen misafirlerimizi öncelikle uzman spor hocalarımızla görüştürüyoruz. Ardından bir beslenme uzmanından da destek almasını istiyoruz. Beslenme ile spor bir arada yürütülmezse de vücudun bu formu tutması çok kolay olamaz. Bu yüzden uzmanlardan destek alınması çok önemli” ifadelerini kullandı.