Bitlis’in Adilcevaz ilçesine gelerek SUKAY Parkta konser verecek olan Grup Abdal ekibi Belediye Başkanı Necati Gürsoy’u makamında ziyaret etti.
Grup Abdal ekibinden Ali Ekber Kayış, Burcu Sarak, Kerem Kekeç, Özge Ünkap, Neriman Güneş ve Adem Tosunoğlu, SUKAY Park işletmecisi Servet Kazgöl ile birlikte Başkan Necati Gürsoy’u ziyaret ettiler.
Belediye Başkanı Necati Gürsoy, ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade ederek Grup Abdal ekibine ilçenin güzelliklerinden bahsetti. Adilcevaz’ın doğal ve tarihi güzelliğiyle yaşanılabilecek güzel bir ilçe olduğuna değinen Başkan Gürsoy, “İlçemiz Süphan Dağı eteklerinde yer alan ve Van Gölü’ne kıyısı olan tarihi ve doğasıyla yeşille mavinin bir arada bulunduğu güzel bir ilçedir. İlçemiz tarihi yapıların ve doğal güzelliklerinin yanı sıra Van Gölü’nde su kayağı yapılabilmekte ve aynı zamanda Süphan Dağı’na tırmanacak olan dağcılar içinde bir turizm merkezidir. İlçemizin tarıma ve hayvancılığa dayalı bir ekonomisi var. Tarım alanında ilçemizde dünyaca ünlü Adilcevaz cevizi yetiştirilmektedir. Cevizimiz kalitesi ve aromasıyla diğer yerlerde yetiştirilen cevizlerden çok farklıdır. Sizleri yaz aylarında tekrardan ilçemizde görmek isteriz. Buraya kadar geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim” dedi.
Grup Abdal ekibi adına konuşma yapan Ali Ekber Kayış ise Adilcevaz’da bulunmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, “Adilcevaz’a ilk defa geldik ve ilçenin güzelliğini ve tarihi yapılarını görmekten mutlu olduk. Burası gerçek görülmesi gereken yerlerdir. Van Gölü ile Süphan Dağı zaten başlı başına ayrı bir güzelliktir. Bu güzel ilçeyi inşallah yaz aylarında tekrardan gelip görmek isteriz” dedi.
Hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından Başkan Necati Gürsoy misafirlerine ceviz reçeli hediye etti.