İspanya Kral Kupası çeyrek finale çıkmak için rövanş karşılaşmasında Atletico Madrid, deplasmanda Real Madrid ile kozlarını paylaştı. Sahasında elde ettiği 2-0'lık zaferin rahatlığıyla sahaya çıkan Arjantinli hoca Diego Simeone önderliğindeki Kırmızı-Beyazlı takım, Eflatun-Beyazlı rakibine karşı iki defa öne geçtiği maçta üstünlüğünü koruyamasa da 2-2'lik beraberlik tur bileti için yeterli oldu.

Santiago Bernabeu Stadyumu'nun ev sahipliği yaptığı müsabaka adeta golle başladı. Atletico, efsane ismi Fernando Torres'in henüz 1. dakikada ağlara yolladığı golle üstünlüğü eline geçirdi: 0-1. Golü kalesinde gördükten sonra hareketlenen Real'de deneyimli savunma oyuncusu Sergio Ramos, 20'de skoru eşitledi: 1-1. Taraflar soyunma odasına bu skorla giderken, 46'da yine Torres sahne aldı. Atletico Madrid'in yıldız golcüsü, takımını bir kez daha öne geçirdi: 1-2. Dakika 54'te Cristiano Ronaldo skoru eşitlese de bu İtalyan teknik patron Carlo Ancelotti'nin öğrencilerine yeterli olmadı: 2-2.

Böylece Atletico Madrid, İspanya Kral Kupası'nda adını son 4 takım arasına yazdırma başarısı gösterdi. Maça yedekler arasında başlayan milli oyuncumuz Arda Turan, 58'de Torres'in yerine oyuna dahil oldu. Öte yandan Kırmızı-Beyazlılar'a geri döndükten sonra ilk gollerine kavuşan 30 yaşındaki Torres, kariyerinde Real Madrid'e karşı oynadığı 13. maçta Eflatun-Beyazlı filelere gönderdiği gol sayısını 10'a çıkardı.