İstanbul- (fotoğraflı)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Uluslararası Otomobil Federasyonu'nun organizasyonunda düzenlenen Dünya Rallikros Şampiyona'nın 11. ayağı olan İstanbul yarışları büyük bir heyecan içinde İstanbul Park'ta hafta sonu yapıldı.

İki gün boyunca toplam 25 bin kişinin izlediği ve dünyanın en heyecanlı motorsporları organizasyonlarından biri olan FIA Dünya Rallikross Şampiyonası'nın ilk gününde, Supercar ve RX Lites katogorıleri eleme yarışları gerçekleşti. Süpercar kategorisinde Mattias Ekström, RX Lites katagorisinde ise Thomas Brytesson günü lider kapatmasıyla sona erdi.

Süpercar kategorisinde Timmy Hansen birinci, Andreas Bakkerud ikinci, Johan Kristoffersson ise üçüncü sırada yer aldı. Organizasyonun RX Lites katagorisinde ise Thomas Bryntesson birinci, Kevin Hansen ikinci, Tom Onslow Cole ise üçüncü olarak yarışı tamamladı.

FIA Dünya Rallikros Şampiyonası'nın 11. ayağı olarak gerçekleştirilen İstanbul yarışlarının ardından, Süpercar katagorisinde takımlar sıralamasında Petter SOLBERG'in ekibi 256 puanla zirvedeki yerini korudu. Timmy HANSEN'in takımı ise 237 puanla ikinci, Johan KRISTOFFERSSON'un takımı ise 201 puanla üçüncü sırayı aldı. RX Lites katagorisi takımlar sıralamasında ise Kevin Hansen 153 puanla birinci, Thomas Bryntesson 142 puanla ikinci, Kevin Eriksson 139 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Eleme usulü ve bol çekişmeli mücadelelere sahne olan yarı final yarışlarının ardından finale kalan Süpercar ve RX Lites katagori pilotları ödüllerini İntercity İstanbul Park Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak'tan aldı.

Şampiyona tamamen Türk yapımı araçlardan oluşan RX Lites kategorisinde destek yarışı olarak 10 otomobil ile start aldı. 1.9 saniyede 100 km'ye çıkabilen 600 beygir gücünde otomobillerin yer aldığı ve genellikle asfalt ve toprak olmak üzere karma yüzeylerden oluşan pist yarışları şeklinde gerçekleştirilen FIA Dünya Rallikross Şampiyonası, İstanbul yarışlarının tamamlanmasıyla birlikte önce İtalya, ardından Arjantin'de düzenlenen 13. ayak ile sona erecek.