Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası eleme maçında Hakkari Gücü Bayan Futbol Takım’ını 7-4 yenen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Bayan Futbol takımı, Türkiye yarı final müsabakalarına katılmaya hak kazandı.

2013 Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası 16'lı eleme turu karşılaşmaları Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Futbol takımı, Hakkari Gücü Bayan Futbol Takım ile Van’da karşı karşıya geldi. Maç boyunca üstünlüğü elinde bulunduran Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Bayan Futbol takımı, rakibini 7-4’lük skorla yenerek 9-10- Ekim 2013 tarihinde Sakarya’da oynanacak olan Türkiye Yarı Finallerine katılmayı başardı. Maçın bitimiyle futbolcular ve teknik heyet halay çekerek galibiyetin sevincinin kutladılar.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Bayan Futbol takımı yöneticisi Abdullah İçli, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki kızları futbola teşfik etmek olduklarını ifade ederek, “Bu bölgenin sorunlarını biliyorsunuz. Genelde kötü şartlarda yetiştirdiğimiz kızları topluma kazandırmak istiyoruz. Diyarbakır’da bu anlamda kızlar üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Bütün branşlar da kız sporcularımız var. 2. ligde mücadele ediyoruz. Genç kızlarda da grup maçları Malatya’da oynandı. Burada 5 takım arasında birinci geldik. Van’da da Hakkari ile eleme maçını kazandık. İnşallah Sakarya’dan Güney Doğuya iyi bir sonuçla döneriz” dedi.