Yaprak KOÇER/SAMSUN, () - SAMSUN Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Amazon kadın savaşçılarının gerçek hissi veren heykellerinin yer aldığı Amazon Köyü'nü bu yıl yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret ettiği belirtildi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Necmi Çamaş, gerçek saç, protez göz, gerçek deri görünümü veren özel bir silikon madde kullanılarak yapılan kadın savaşçıların heykellerinin görenleri şaşırttığı söyledi.
Tarihte Samsun'un Terme İlçesi Gölyazı Beldesi'nde yaşadıkları rivayet edilen ve rahat ok atmak için sağ göğüslerini kestikleri belirtilen Amazon kadın savaşçıların yaşantıları, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan proje ile bugüne uyarlandı. Batı Park'ta oluşturulan Amazon Adası üzerindeki 2.5 dönüm alana yaklaşık 4 yıl önce Amazon Köyü kuruldu. Amazon kadınların günlük yaşamlarından kesitler sunulan köyde, 28 Amazon kadın heykeli ile kullandıkları eşyalar konuldu. Özellikle gerçek saç, protez göz, gerçek deri görünümü veren özel bir silikon madde kullanılarak yapılan kadın savaşçıların heykelleri görenleri şaşkına uğrattı.
Heykelleri gören birçok kişinin görevlilere "Heykel değil de rol yapan gerçek insanlar mı?" diye sorduğu belirtildi.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Necmi Çamaş, 2015 yılında yaklaşık 200 bin kişinin Amazon Köyü'nü ziyaret ettiğini söyleyerek, "Amazonlar efsaneye göre Terme İlçesi civarında yaşamış olan savaşçı kadınlar olarak biliniyor. Bölgemizde yaşadıkları rivayet edilen ve dünyaca tanınan bu kadın savaşçılar için böyle bir projeyi hazırladık. Çok büyük bir ilgi gördü. Kentimize gelen yerli ve yabancı turistlerin mutlaka ziyaret ettiği yerlerden birisi de Amazon Köyü oldu. Özellikle şehrimize gelen Rus, İngiliz, Alman turistler çok ilgili gösteriyor. Tabii ki amazon Kadın Savaşçıları’nın gerçek hissi veren heykelleri de çok dikkat çekti. Samsun’da üretilen bu heykelleri birçok kişi gördüğünde şaşırıyor ve heykel olduklarına inanmakta güçlük çekiyor. Ziyaret eden bir çok kişi oradaki görevlilerimize heykellerin nasıl bu kadar gerçekmiş gibi durduğunu merak edip soruyor bilgi alıyor. Her geçen yıl artan bu ilgi tabii ki bizi çok sevindiriyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI